in , ,

Az első félidőben vesztett Szarvas, Csabacsűd az utolsó negyedóráig állta a sarat

Ifjabb Somogyi János a kispad előtt
Ifjabb Somogyi János a kispad előtt (Fotó: Babák Zoltán)

A második forduló mérkőzéseit játszották szombaton a megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. A szarvasiak nagy meglepetésre hazai pályán nem bírtak a fegyelmezett játékot produkáló Orosházával, a csabacsűdiek viszont derekasan küzdöttek a tavaly még NB III-ban szereplő Körösladány otthonában, de az utolsó negyedórában győzött a túlerő.

Minden sorozatnak egyszer vége szakad, ami a két csapat esetére is érvényes. Az orosháziak hosszú idő után győztek Szarvason, nem is érdemtelenül. Szervezettebbek voltak a házigazdáknál, sikerük értékét az sem csökkenti, hogy a hazaiak formán kívül fociztak ezen a napon.

Somogyi János: – A vereségnél sokkal fájóbb egy-két játékosom hozzáállása. Gratulálok az orosháziaknak a győzelemhez!

Buza Barnabás: – Ezt a mérkőzést Tőserdőn nyertük meg. Ezzel a győzelemmel talán nagyobb hittel mehetünk bele a bajnokságba.

Szarvasi FC–Orosházi MTK-ULE 0–2 (0–2)

Szarvas, 150 néző. Vezeti: Zahorán János.

Szarvas: Babák – Zima, Polonszki, Furár, Kiri B., Simon R., Varga I. (Kiri M.), Paulik (Bakró), Deli, Juhász, Pilán. Edző: Somogyi János.

Orosháza: Marunák – Kovács D., Kasuba, Harangozó, Péli (Tóth L.), Vincze, Szabó Á. (Kocsis), Gedó, Fehér, Miszlai, Selmeczy. Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.

Gólszerző: Miszlai (11.), Gedó (32.). Kiállítva: Bakró (79.), Deli (81.).

Ahogy arra számítani lehetett, Körösladányban kezdettől fogva a hazaiak irányították a mérkőzést, az első félidő mégsem a terveik szerint alakult, mert nem igazán boldogultak a szervezetten védekező vendégekkel. Váratlanul jött a csabacsűdi egyenlítés a 60. percben, ami motiválttá tette a házigazdákat. Alaposan felpörgették a játékukat, amivel az utolsó húsz percben nem tudták felvenni a versenyt a lelkes látogatók.

Ekker Attila, Futaki Krisztián: – Nehezen indult a gépezet, de a csapat jól reagálta le a helyzetet és megérdemelten nyert egy sportszerű szimpatikus csapat ellen!
Sechna Gábor: – Nehézsúly vs pehelysúly. Örülünk, hogy ebben az osztályban játszhatunk és tanultunk. Meggyőződésem, hogy ez a fiatal csapat sokat fog ebből profitálni. Büszke vagyok a játékosaimra!

Körösladány MSK–Csabacsűdi GYLSE 5–1 (1–0)

Körösladány, 200 néző. Vezette: Kovács Antal.

Körösladány: Kapusi – Ruzsa Z., Wéber, Szabó Á., Farkas J. (Szabó M.), Kisari (Malkócs), Zelenyánszki, Urbán, Murvai (Bakk), Talpalló (Czirok), Burai. Edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

Csabacsűd: Rohony – Sovány, Rafaj, Viszkok D. (Gombár), Pecznik (Jelen), Magyar, Kiss G., Körösfalvi (Sándor), Király (Urbancsok), Gyurik, Endrefalvi (Gerhát). Edző: Sechna Gábor, Kiri Mihály.

Gólszerző: Ruzsa Z. (38.), Farkas J. (74.), Czirok (77., 89.), Malkócs (86.), ill. Urbancsok (61.).

A fotók a Szarvasi FC 1905 mérkőzésén készültek

Úszók egymás között a Trianoni Emléktusán

Tovább nőtt a Trianoni Emléktusa népszerűsége

Pulykamelltekercs fehérboros salsával

Pulykamelltekercs fehérboros salsával