A Szegedi Szimfonikus Zenekar a Szarvasi Vízi Színházban 2021. augusztus 27-én
A Szegedi Szimfonikus Zenekar a Szarvasi Vízi Színházban 2021. augusztus 27-én (Fotó: Babák Zoltán)
in ,

A szegedi szimfonikusok Ajándékkoncertje

A Szarvasi Vízi Színház még mindig tartogat meglepetéseket. Pénteken este a Cervinus Teátrum szervezésében a Szegedi Szimfonikus Zenekar 2021. évi Ajándékkoncertje került bemutatásra, amelyre nagyon sok néző volt kíváncsi – nem véletlenül.

Ritka kincs Szarvason a 70-80 tagú szimfonikus zenekar, hiszen alig fértek el a Vízi Színház hatalmas színpadán.

A koncerten nagy orosz zeneszerzők művei hangzottak el, a felcsendült műveket, nagyon szép háromdimenziós animációk kísérték a zene lüktetését képekben megformálva, a zene- és a képzőművészet egyidejű megjelenítésével.

A koncertet két felvonásban hallhattuk. Az elsőben Glinka: Ruszlán és Ludmilla – nyitányát, Muszorgszkij: Éj a kopár hegyen – szimfonikus költeményét és Csajkovszkij: Rómeó és Júlia – nyitányfantáziáját. A szünet utáni részben Muszorgszkij-Ravel: Egy kiállítás képeit hallhatta a közönség. A zenekart Gyüdi Sándor vezényelte.

Köszönet a zenekarnak, akik az első részben még kabátok nélkül játszották végig a mesterműveket a 10-12 fokban, mesterien! Köszönet, hogy hangszereiket ebben a párás levegőben megszólaltatták.

A koncertet több kamerával streamelték, így a koncert élőben is megtekinthető volt a rendező oldalán. A vizuális látvány, animáció alkotói: Bordos ArtWorks, Bordos László Zsolt animációs rendező. A koncert rendezői: a Hármashangzat Freskó Program művészeti vezetője, dr. Nátyi Róbert, a Hármashangzat Freskó Program tudományos és zenei vezetője, dr. Tóth Péter, valamint a Hármashangzat Freskó Program produkciós igazgatója, Seres István Pipu.

Köszönet a Cervinus Teátrumnak, akik megszervezték ezt a nagyszabású koncertet. Azt is, hogy a közönség háromnegyedéig megtöltötte a nézőteret. Nyilván senki nem gondolt rá, hogy ennyire lehűl a levegő, de a közönség felkészült, mert kabátokban, párnákkal, plédekkel felszerelkezve érkeztek.

Nagyon szép este volt, jó volt klasszikusokat hallgatni, egy profi zenekartól! Nagy élmény volt a közönségnek is és számomra is!

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Gajdos Attila aláírást gyűjt a Szarvasi piacon 2021. augusztus 27-én

Ellenzéki előválasztás: Gajdos Attila is bejelentkezett, megméretteti magát

Csipai Maja Dorka

Két nap, két verseny, két serleg, két arany