in ,

Parázs szomszédvári mérkőzés harmadik félidővel

Kiss Gábor gólja (Fotó: Babák Zoltán)

A Gyomaendrőd pont azt játszotta, amire számítottak, mondta Sechna Gábor a mérkőzés után értékelőjében, de akkora volt a két csapat között a sebességkülönbség, hogy nem tudtak vele mit kezdeni a békés megyei első osztály tegnapi szomszédvári mérkőzésén. Az első félidőben átszaladtak a Csabacsűdi GyLSE mezőnyén, akik sorra lemaradtak a labdákról. A vendégek 20 perc alatt Papp Krisztián egy, és Barna Viktor két találatával háromgólos előnyre tettek szert.

A hazaiak lelkesen jöttek vissza a pihenőről, ami a második félidei játékukon is meglátszott. Sorra alakítottak ki helyzeteket, veszélyes és gyors támadásokat vezettek; egy hazai szurkolók számára is nézhető meccset hoztak ki a második 45 perc első feléből.

Igaz, a 47. percben Papp Krisztián góljával már 0–4-re módosult az állás, de ez nem szegte a kedvét a csűdieknek.

A szépítő gól Pecznik Péter balról keresztbe adott labdájából született, amit a hosszún érkező Kiss Gabi vágott Vastagh Zsolt hálójába (58′ 1-4).

Valahol itt volt az a fordulópont, hogy az addig feszült, de kordában tartható mérkőzés kezdett kicsúszni Tóth Imre kezéből. A hazaiak tovább hajtottak a további gólokért, de pont így tettek a vendégek is. A 60. percben Viszkok Csaba kapott egy sárgát, majd két percre rá Sovány Pál törlesztésért egy jogos pirosat.

A Csabacsűdöt ez nem fogta meg, továbbra is a második félidőben megtalált támadójátékukat folytatták. Egy távoli lövést nem tudott megfogni Vastagh Zsolt, a kipattanó labdát Rafaj Roland lőtte a hálóba (64′ 2–4).

Ahhoz, hogy ez az eredmény így alakuljon, kellett az is, hogy Petrovics Zsolt a “kiszedje a vendégek szemét”.

A feszültség egy-egy bokán vagy sípcsontvédőn továbbra is ki-kisült. Ennek eredményeképp Pecznik Péter a 85. percben követhette Sovány Pált az öltözőbe. A végeredményt Sebők Martin állította be a 87. percben.

A harmadik félidőben fizikailag is egymásnak feszült a két szurkolótábor. Mikor a játékoskijáróban elhaladtunk köztük, már javában dúlt a verbális adok-kapok egy magas, szakállas baseball-sapkás vendégszurkoló és a hazaiak között.

Arra, hogy miért volt ez a szomszédvári mérkőzések közül is kirívóan feszült mérkőzés, talán az lehet a magyarázat, hogy a csűdiek több hete kérték a gyomaiaktól, hogy egy esküvő miatt tegyék át más időpontra a mérkőzést. Több játékos nem tudott jelen lenni, így két sérültnek is pályára kellett lépnie, ezért volt a hazai részről az első perctől kezdve feszült hangulat.

Csabacsűdi GYLSE–Gyomaendrődi FC 2–5 (0–3)

Csabacsűd, 120 néző. Vezette: Tóth Imre.

Csabacsűd: Petrovics – Sovány, Kasik (Sándor), Rafaj, Viszkok D., Viszkok Cs., Pecznik, Kiss G., Urbancsok, Király, Endrefalvi. Edző: Sechna Gábor, Kiri Mihály.

Gyomaendrőd: Vastagh – Bartik (Piss), Valach (Forgács), Szilágyi B. (Tímár O.), Pásztor (Dávid), Szabó P., Barna V., Hanea (Eg ri), Hunya, Papp K., Sebők. Edző: Kovács Gyula.

Gólszerző: Kiss G. (58.), Rafaj (64.), ill. Papp K. (12., 48.), Barna V. (13., 19.), Sebők (86.). Kiállítva: Sovány (kétkezes lökésért) a 62., Pecznik (hátulról megrúgta ellenfelét) a 85. percben. Jó: Urbancsok, Endrefalvi, Viszkok Cs., Rafaj, ill. az egész csapat.

Sechna Gábor: – Nem érdemtelen a vendéggyőzelem. Köszönjük szépen a gyomaendrődi csapat rendkívül sportszerű hozzáállását a mérkőzés elhalasztásához. Ja, nem!

Kovács Gyula: – Az első félidőben sikerült ráerőltetnünk az akaratunkat a hazaiakra. A második negyvenöt percben, a kiállítás után kicsit megzavarodtunk, de összességében kontrolláltuk a mérkőzést. Örülök, hogy komolyabb sérülés nélkül megúsztuk a mérkőzést. Gratulálok a srácoknak és köszönjük a bennünket elkísérő szurkolók segítségét.

Rakott krumpli újratervezve

Jobb mint az eredeti: Rakott krumpli újratervezve

Aisa és Kurszán küzd gondozójuk, Urbancsok Éva simogatásáért

Legendás vadakat etettek és vad legendákat tisztáztak az állatkertek éjszakáján