Robbantotta az Instát a szarvasi karatés: több mint százezren nézték meg Nagy Máté videóját

Nagy Máté edzésvideója az Instagramon
Nagy Máté edzésvideója az Instagramon

Három nap alatt 102.361 megtekintést regisztráltak a karate.video instagram oldalán Nagy Máté szarvasi versenyző edzésvideóján. Ez a nézettség az eddigi legnagyobb az oldalon, még az olimpiai bajnok győztes technikáját sem tekintették meg ennyien.

A közösségi profilok kiváló lehetőséget biztosítanak rövidfilmek megosztására, ismeretanyagok cseréjére. Igy van ez az olimpiai karate sportágban is, ahol számos akció, edzésrészlet és módszer kering a különböző szakmai oldalakon. Ezek közül az egyik a karate.video platform, amelyik átvette az ukrán Leader Sport Club nyári táborában készült videót, amit az edzés vezetője, a magyar származású Alexander Lendel töltött fel saját profiljára.

Az eset helyi vonatkozása, hogy a szarvasi karatésok is részt vettek az edzőtáborban, a felvételen pedig az egyesület versenyzője, Nagy Máté látható, amint három jól kivitelezett lábsöpréses földrevitelt hajt végre pontszerzéses befejezésekkel, a rá jellemző robbanékonysággal és minőségben. Az esti megosztás már pár órán belül elérte a húszezres megtekintést, reggelre már 40.000-nél járt, három nap alatt pedig már a százezret is meghaladta. 

„Jól esik az ilyen visszajelzés, de természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy ez önmagában nem sportteljesítmény. Máténak szerencsére e tekintetben sincs szégyenkezni valója, tett már le eredményeket az asztalra, válogatott kerettag diákolimpiai és magyar bajnoki érmekkel, nemzetközi versenyeken is bizonyított már. Szorgalmas és állhatatos munkájának köszönhetően folyamatosan fejlődik, ő az egyik legmegbízhatóbb pontja a csapatnak, az edzéseken igazi profi mentalitás jellemző rá. Gyorsasága, dinamikája egészen rendkívüli, ennek köszönhető a mostani népszerűség is.” – mondta el edzője, Ruzsinszki György.

A szentandrási Olasz Imre (kékben)

Tisztes helytállás a leendő bajnok ellen

Rakott krumpli újratervezve

Jobb mint az eredeti: Rakott krumpli újratervezve