Szarvason edzőtáborozó karatékák a történelmi Magyarország közepénél
Szarvason edzőtáborozó karatékák a történelmi Magyarország közepénél
in ,

Egyre több karatés tehetség edzőtáborozik Szarvason

Egyre több sportegyesület választja Szarvast nyári edzőtáborának helyszínéül. Igaz a városban minden megtalálható egy jó hangulatú és eredményes tábor megvalósításához. A Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület meghívására augusztus végén, öt napon keresztül edzettek együtt Szarvason az ország különböző részéből – Sopronból, Váchartyánból, Zalaegerszegről, Vecsésről, Budapestről és Csíkszeredából érkező fiatal karatékák. Az edzőtábor szakmai programja a fiatal tehetségek technikai és fizikai képességeinek fejlesztésére helyezte a hangsúlyt. A fiatal versenyzők számára rendkívüli lehetőséget biztosítottak az edzések, hiszen tapasztalt, akár nemzetközi versenyeket is megjárt versenyzőkkel találkozhattak a tatamin. A csapatvezetők és a karatékák a versenyszabályokkal és a bíráskodás szempontjaival is megismerkedtek. Apró részletek pontosításával az elkövetkező versenyeken már még eredményesebben szerezhetik pontjaikat a fiatal karatékák.

Az ide látogató sportolók a hosszú és fárasztó edzések mellett megismerkedhettek Szarvas nevezetességeivel és turisztikai attrakcióival is. Meglátogatták az Arborétumot, a Mini Magyarországot és egy gyalogtúra keretében a Körösvölgyi Állatparkot is illetve sétahajóztak a Körösön.

Az edzőtábor anyagi hátterét az egyesület sikeres pályázata biztosította. A Nemzeti Tehetség Program táboroztatásra kiírt pályázata tette lehetővé a magas szintű szakmai megvalósítást, hiszen a válogatott edzők – Vincze Virgil, Hecker Balázs és Lovász György – irányítása mellett Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász edzése is helyet kapott a programban.

Akik az írás és a képek alapján kedvet kaptak ennek a sportágnak a megismerésére a Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület várja őket edzésein. Jelentkezés a Főtéri Általános iskola tornatermében hétfői és csütörtöki napokon 19 órától.

Lovász György edző

What do you think?

Albérletek átlagárának változása Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Pécsen

Milyen bérleti díjakkal találkozhatunk 2021 őszi félévének kezdetével?

1968-ban kezdték a Debreceni Agrártudományi Egyetem Öntözéses Meliorációs Főiskolai Karát

Aranydiplomások: 50 éve a DATE-n fejezték be agrár-felsőoktatási tanulmányaikat