in , ,

Ismét látható a Ruzicskay Alkotókör tagjainak kiállítása

Festmény és valóság: Korbely István festménye előtt áll modellje (Fotó: Babák Zoltán)

Egy év kényszerű kihagyást követően Terhesné Szekera Ilona a Ruzicskay Alkotókör nevében köszöntötte azokat, akik elmentek, hogy megtekintsék a Művészetek Nyári Alkotótábora idei termését

Tizenhatodik alkalommal került megrendezésre ez a kiállítás. Az idén 23 résztvevőből 18 alkotó 45 képe került a Ruzicskay Alkotóház kiállítótermének falaira, foglalta össze röviden a statisztikai adatokat Terhesné Szekera Ilona, mielőtt átadta a Turna-Barát Tamásnak és Rómer Ilonának egy-egy dal, illetve vers erejéig a mikrofont.

Babák Mihály polgármester köszöntőjében méltatta a tábor művészeti vezetőjét, Korbely Istvánt. “A festményeken megáll az idő. Amikor meglátjuk, jó kedvre derít, érzelmeket fakaszt, sokáig tud hatni”, fogalmazott a kiállítás témájához kapcsolódóan városunk első embere, majd további sok sikert kívánt az alkotóknak lélekemelő munkájukhoz.

Korbely Istvánnak az előtte szólók után már kevés dolga maradt. Elmondta, ő is most látja először a kiállítás anyagát, de örömmel vette észre, hogy az milyen színes. Mikor a táborban körbejárta az alkotókat, nem sok munkája akadt, már-már kész festményekkel találkozott ott is.

Nagyon büszke a tábor kollektívájára, mondta. Ők dr. Bíró Anna Éva, Demeterné Vacsi Mária, Demjénné Kiss Teréz, Hegedűs Zoltánné, Herther Marianna, Kis Gabriella, Korbely Katalin, Kovács Zsuzsa, Makanné Vass Anita, Mitnyan Zoltán, Mravik Mária, dr. Nagy Éva Anna, Nagy Sándor, Radics László, Ráczné Szrnka Magolna, Rácz Rita és fia, Deák Áron, Terhesné Szekera Ilona, valamint a festőalkalmak, illetve a tábor szervezője, Zvadáné Mrsan Mária.

A kiállítás egy hónapig tekinthető meg a Ruzicskay Alkotóházban.

Szolgálati közleménnyel zárjuk cikkünket: a Ruzicskay Alkotókör ezután péntekenként 13 órakor lesz megtartva a Szilvanapokat követő péntektől kezdődően, ahol mindig szeretettel látják a kezdő festőket.

Fotó: Jelen Szilvia

Az ötödik angyal öröme… – tanévnyitó ünnepi alkalom a Gyakorlóban

Chovánosok foglalták el a Fő teret