in

Iskolás korba lépett: Ma került a mintaboltok polcaira a 2021-es Szarvasi Szilva Pálinka

Hat év szilvanapi termése
Hat év szilvanapi termése (Fotó: Babák Zoltán)

Ma került fogható állapotban a Penta Drink Minipol Kft. mintaboltjaiban az iskolás korú Szarvasi Szilva Pálinka. Balázs Dánielt, a cég marketingvezetőjét kérdeztük a 2021-es Szarvasi Szilvanapok hivatalos röviditaláról.

Előzmények: 2016 nyarán jött az ötlet a hiánypótló pálinkára vonatkozóan. Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója és Dernovics Péter, a Penta Drink Minipol Kft. szarvasi depójának a vezetője azon polemizált, hogy kellene egy hivatalos formába öntött szarvasi pálinka a Szilvanapokra, ami akár a város protokollpálinkája is lehetne, vihetné a város jó hírnevét.

A Penta Drink Minipol keretein belül meg is kezdődött a szakmai oldal szervezése, termeltetést, cefrézést, főzést. A városvezetéstől megkapták a jogot a városnév és a város címerének a használatára. Minden összeállt. Ennek már hat éve.

Változott-e valamiben az iskoláskorúvá vált szilvapálinka?

A helyi összefogásnak köszönhetően, idén is sikerült egy kiváló minőségű pálinkát alkotni. Minden évben egy újragondolt kreatív grafika kerül a címkére, amit a MemoArt szakembereinek köszönhetünk.

Ki végezte a gyűjtést, cefrézést?

A Lepotica szilva termelését, gyűjtését a Szabó&Szabó családi gazdaság végezte. A jó pálinkához elengedhetetlen a kiváló, válogatott gyümölcs mellett az irányított cefrézés. Ezt a Zsindelyes kereskedőházra bíztuk.

Hol főzték?

Mint minden évben idén is a Zsindelyes kereskedőház Kft. végezte a pálinkafőzést. 2004-es alapításuk óta több mint 300 díjazást kaptak, ami garanciát jelent a kiváló pálinka elkészítésére.

Hány üveggel palackoztak a 2021-es pálinkából?

Kis tételszámban készül, ami garantálja a termék egyediségét, különlegességét.

Az eddigi sorozatba hogy illik az ízvilága?

Véleményem szerint idén is sikerült egy ízében és illatában gyümölcsös, zamatos alföldi szilvapálinkát készíteni, ami eddig is jellemezte a sorozatot.

A Szarvasi Szilva Pálinkát keressék a péntektől kezdődő Szilvanapokon is! Minden pultban megtalálható lesz.

Muzsek András, a Gallicoop vezérigazgatója a vállalat stratégiáját vázolja a vendégek számára

Gallicoop: Változás, változás, változás. Fejlesztés, fejlesztés, fejlesztés

Bakos Krisztián a Hoolok ellen

A Hoolok visszavágtak az alapszakaszban elszenvedett vereségért