in ,

Olimpiai bronzérmes karatéssal találkozhatunk a Szarvasi Vízi Színházban

Nagy megtiszteltetés éri a szarvasi karatésokat, Hárspataki Gábor, a magyar karatesport első olimpiai érmese érkezik hozzájuk, hogy felelevenítse az emlékezetes pillanatokat. A beszélgetésre és az azt követő nyílt edzésre a Szarvasi Vízi Színházban – rossz idő esetén a Petőfi utcai sportcsarnokban – szeptember 24-én, pénteken 14 órától kerül majd sor, amire mindenkit nagy szeretettel várnak a Szarvasi Karate Club edzői és sportolói.

Aki figyelemmel kísérte az olimpiát, netán a karatét is, talán még emlékezik arra a mawashira, köríves rúgásra, amivel az utolsó másodpercben 0–1-ről 3–1-re fordított a magyar sportoló, és amivel cáfolta azt, hogy a magyarok nem bírják a végjátékot.

A három pontot érő rúgás – ami Hárspataki dobogós helyét jelentette a tokiói olimpián – azóta többször megjárta a nemzetközi sajtót és a közösségi portálokat.

A magyar olimpiai bronzérmes karatés nem ismeretlen Szarvason, hiszen rendszeresen edzőtáborozott a városban a válogatott keret tagjaként.

Ezek idején a Liget Hotelben szállt meg – ahogy teszi majd ezen a hétvégén is. A bronzdöntőt követő nap a hotel az ő eredményével köszöntötte vendégeit, felidézve a náluk töltött időszakokat.

“Gábor kiváló sportember profi hozzáállással, ezen felül különleges egyéniség is. Tele van energiával és jókedvvel, ami talán a sikere utáni riportokból is átjött. A szarvasi karatésok és jómagam is kiváló kapcsolatot ápolunk vele. Közvetlen, mindig van egy-egy motiváló kedves szava a fiatalokhoz, akik példaképként tekintenek rá. Úgy gondoltuk mind az eredménye, mind személye érdemessé teszi őt arra, hogy a szélesebb szarvasi közönség is megismerhesse, ő pedig örömmel mondott igent felkérésünkre.” – mondta el Ruzsinszki György, a helyiek mestere, aki korábban válogatott edzőként dolgozott is együtt Hárspatakival.

Styecz Dániel becsúszása lapot ért

Csúsztak, másztak, kapartak, de a pontszerzés elmaradt Csabacsűdön

Fotó: kajakkenusport.hu

Bodonyi Dóra neve mellé felkerült az ötkarika is az örökös bajnokok táblájára