in ,

A végjátékban mentett pontot a Hunyadi

Juhász Zoltán csak szemmel tudta követni Virág Imre lövését, ami a Hunyadi egyenlítőgólját jelentette (Fotó: Babák Zoltán)

Közel negyvenöt fokos szél fújt ma délelőtt, amikor a Hunyadi a Békéscsabai MÁV SE-t fogadta. Értjük ezalatt azt, hogy a szögletzászlót néha 45 fokban hajlította meg a szél. De a természet igazságos: a szemközti kapusnak a nap sütött a szemébe. Ebből a szempontból eredményt hirdetve ma a szél győzött 4–2-re a nap ellenében: mindkét félidőt a szelet a hátába kapó csapat nyerte 2-1-re. Az MLSZ által is elfogadott végeredmény 3–3 lett.

A Békéscsabai MÁV SE a tavalyi szezont a megyei első osztály középmezőnyében fejezte be. Saját döntésük alapján kerültek egy osztállyal lejjebb, szóval egy megye első osztályú csapattal kellett megküzdeni a szentandrási gárdának.

Egy figyelmetlenségből kapták a hazaiak az első gólt (11′ Sipiczki András, 0–1). Öt perccel később egy szögletből Szabó Ferenc csúsztatásából Olasz István fejelt a hálóba (16′, 1–1).

A vendégek a 31. percben egy véleményes büntetőhöz jutottak, amit Tóth Gergely értékesített (1–2).

A második játékrész elején a Hunyadi kicsit magára húzta a vasutasokat. Leginkább a tisztázásokkal voltak elfoglalva, így a 69. percben Vozár Viktor góljával 1–3-ra növelték az előnyüket a csabaiak.

Három percre rá jó huszonötről szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. Virág Imre állt a labda mögé, és rúgta kapura azt. Egy védőn majd egy talajegyenetlenségen is megpattant a labda, így Juhász Zoltán árnyékra mozdult (72′ Virág Imre, 2–3). Boér Zsolt mosolyogva jegyezte meg, ilyen gólokat ők szoktak kapni.

A Hunyadi szagot fogott és vert állásból már pontért hajtott. A 87. percben aztán beért a hajtás gyümölcse. Öpi egy labdát a hosszúra tekert, ami pont befért a kapufa mellé (87′ Virág Imre, 3–3).

Békésszentandrási HMSE – Békéscsabai MÁV SE 3–3 (1–2)

Békésszentandrási HMSE: Buzás Bálint – Uhljár Szbolcs (62′ Erős Dávid), Szabó Ferenc, Kovács Norbert, Filyó Tamás, Balogh Martin (58′ Olasz Imre) – Virág Imre, Tasi Kristóf, Olasz István (58′ Romhányi Roland) – Lós István (89′ Nemcsényi Bence), Balázs Millán (60′ Mochnács Gábor). Kispad: Sztricskó Botond. játékosedző: Boér Zsolt

Jók: Gilyó Tamás, Szabó Ferenc, Tasi Kristóf, Romhányi Roland

Boér Zsolt: Azt gondolom, rászolgáltunk az egy pontra. Az akarat és a lelkesedés miatt mindenképp. Most megvolt az a tűz, ami a múltkor hiányzott a csapatból. Reméljük, valamennyire sikerült kiköszörülnünk a hat kapott gól által ejtett csorbát.

Éjszakai nyomozók a Pepi-kertben

Egy éjszaka a denevérek nyomában a Pepi-kertben

Az emlékezés csomóit kötötték a nemzeti színű szalagra

Békésszentandrás 302 évvel ezelőtti újratelepítésére emlékeztek