in ,

Egy éjszaka a denevérek nyomában a Pepi-kertben

Éjszakai nyomozók a Pepi-kertben (Fotó: Babák Zoltán)

2008 óta rendezik meg a Denevérnyomon elnevezésű éjszakai csapatjátékot a Szarvasi Arborétumban, amire első sorban Szarvasról és a környező településekről jönnek. Osztályok, családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek vágnak ilyenkor az éjszakai parknak, hogy az ügyességre, logikára, természetismereti tudásra és az érzékszervekre alapozott feladatok megoldásával minél több pontot szerezzenek.

Dr. Hanyecz Katalin elárulta: előzetesen 21 csapat jelentkezett, de a játék nyitott, a helyszínen is szívesen látják a nevezőket. Addig 100-150 fő jelezte részvételi szándékát.

A tegnap este 19 órára meghirdetett kezdésre a regisztrálók fele már megérkezett.

A Král család Éjszakai vadászok néven – talán a legkisebb létszámú csapatként – nevezett. Minden évben eljönnek erre a programra, ami korábban a kutatók éjszakája országos rendezvénysorozathoz kapcsolódott. A 10 éves Villő elmondta, hogy hasonló ügyességi és gondolkodós feladatokra számít, mint korábban. Tavaly a középmezőnyben végeztek, most egy kicsit rágyúrnak. Cél az első hely, tették hozzá viccesen, de az a legfontosabb, hogy jól érezzék magukat együtt, és családként közös élményeket szerezzenek, fordították komolyabbra Villő szülei.

Az egyik legnagyobb társasággal a Benka 8.A-ja érkezett. Ők 20 fővel vágtak neki a Pepi-kertnek. Tavaly is így vettek rész, nagyon jól sikerült. “Igazi csapatépítő tréning az egész osztályközösség számára. Nagyon jók voltak a feladatok, nagyon jó volt a hangulat. Nagyon szeretjük ezt a programot.”, mondta Gazsóné Gugolya Beáta a 8.A osztályfőnöke. Elmondta, hogy a diákok kérése volt, hogy az idén is jöjjenek ki. Egy éve minden feladatot megoldottak. Sokáig tartott ugyan, de nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy együtt legyenek és jól érezzék magukat.

A denevérek nyomát 10 állomáson keresztül lehetett követni. Az eredményeket néhány napon belül lehet majd megtekinteni a Pepi-kert honlapján, de így sem ment haza üres kézzel senki, ajándék járt mindenkinek a nyomozás végén.

Tömeg vasárnap délelőtt

Túl a 23. Szarvasi Szilvanapokon

Juhász Zoltán csak szemmel tudta követni Virág Imre lövését, ami a Hunyadi egyenlítőgólját jelentette

A végjátékban mentett pontot a Hunyadi