in ,

Gyönyörű őszi időben kerülgették a Köröst a futás szerelmesei vasárnap

Szarvasi futók a Fahídon (Fotó: Babák Zoltán)

21, 14 és 7 kilométeres távokon indulhattak a nagyon egyedi érmekért azok, akik vasárnap délelőtt Szarvast választotta egy rövidebb, vagy hosszabb futásra, esetleg félmaratonra.

Az Európai mobilitási hét programsorozatába illeszkedő Körös-körül a Körös körül futógála protokolláris megnyitóját követően Szekér Gergő énekelte el az idei “A Dalban” is hallott, Varga Viktorral közösen jegyzett Hazatérsz című számát, aminek a klipjét is Szarvason forgatták. Őt a Blue Gym aerobicosai követték, akik Pásztor Mariann instruálásával segítettek a futóknak a bemelegítésben.

Az esemény főszervezője Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna, BSI futónagykövet volt. Csapatához jövőre csatlakozik Bartus Beatrix és a szarvasi Mályvapont közössége, akik a méhnyakrákos nők gyógyulásának segítését és a megelőzést tűzték zászlajukra.

A versenyzők nevezett ideik, illetve választott távjaik alapján szakaszosan indultak. Az idei verseny újdonságát a fizikailag már – majdnem teljesen – elkészült ligeti futópálya adta.

A 7 km-es kör útvonala a Szarvasi Vízi Színház parkolójából indult. Innen a fahídon át a Körös-parton a mocsári ciprusok mentén, a 44-es alatti alagúton, az Arborétum sétányon, a Mezőtúrra vezető úton a Szarvasi Arborétumba vezetett, ahol egy forduló után a Ruzicskay Alkotóház felé tett kis kitérővel majdnem ugyanazon az útvonalon vezetett vissza a parkolóba. Aki 14 vagy 21 kilométerre vállalkozott, az kétszer, illetve háromszor tette meg ezt az útvonalat.

Azoknak, akik még nem fáradtak el a délelőtti futásban, a verseny újdonsága volt, hogy családi, női és férfi váltóra is lehetett nevezni, amit az új ligeti futópályán bonyolítottak le.

A verseny eredményei itt találhatók. A versenyen készült fotók közül 82 a galériában tekinthető meg.

Tojás töltve pulykasonkával

Pisztáciás tölteléket a tojásba? Pulykasonkával???

Sükös Attila és Hajduch Nándor már úton van Constancába

Három nap, két hazai verseny, egy strandbirkózó világbajnokság