in ,

Három nap, két hazai verseny, egy strandbirkózó világbajnokság

Sükös Attila és Hajduch Nándor már úton van Constancába
Sükös Attila és Hajduch Nándor már úton van Constancába (Fotó: Babák Zoltán)

Versenyekben gazdag hét vár a szarvasi birkózókra.

Hajduch Nándor kezdi a sort csütörtökön a Strandbirkózó Világbajnokságon. Nándi 80 kg-ban képviselheti hazánkat a romániai Konstancában megrendezésre kerülő kadet világbajnokságon.

“A szarvasi birkózás történetében előszőr vehet részt sportolónk a strandbirkózó világbajnokságon. Bízunk benne, hogy Nándi eredményesen szerepel. Számunkra is új kicsit a strandbirkózás. Minden nyáron részt veszünk az országos bajnokságon, mégsem erre készülünk legfőképp”, mondta edzője, Sükösd Attila, aki a magyar férfi csapat edzőjeként tart vele.

Pénteken, a kisebbek Neumann Kristóf és Tóth Kevin léphet a szőnyegre. Ők Orosházán a Diákolimpia országos döntőjén indulhatnak. “Korcsoportjuk elsőéveseiként is nagy eséllyel indulnak a versenyen, minden megvan bennük, hogy dobogóra álljanak. Ne feledjük, hogy Kristóf területi bajnokként, míg Kevin bronzérmesként jutott be a döntőre”, latolgatta az esélyeket edzőjük.

Szintén pénteken serdülő korosztályban is megrendezik a Diákolimpia országos döntőjét. Hajdúszoboszlóra Galát Dávid és Szpisjak Bence utazik el Szarvas színeiben. Mindkettőre éremesélyesként tekint Sükösd Attila, de ehhez az kell, hogy a befektetett munkát ki tudják hozni magukból.

Edzőjük így összegzett: “Mindenki komoly felkészüléssel és sok munkával a háta mögött vághat neki az előtte álló versenyeknek, amelyre a felkészülést edzőtársaik segítették, segítik. Reméljük minél jobb eredménnyel térnek haza a versenyekről és tovább öregbítik Szarvas város és a szarvasi birkózás hírnevét.”

Szarvasi futók a Fahídon

Gyönyörű őszi időben kerülgették a Köröst a futás szerelmesei vasárnap

Budai Sándor vajkörtéből készült párlata és Medgyesi Tamás szilvapálinkája érdemelt az idén a vándorserleget

Budai Sándor vajkörtéből készült párlata és Medgyesi Tamás szilvapálinkája érdemelt az idén a vándorserleget