in

Sinka Imre: Az idősek napja nem lehet egynapos ünnep

Az idősek köszöntése Békésszentandráson
Az idősek köszöntése Békésszentandráson (Fotó: Babák Zoltán)

Sinka Imre a település képviselő-testülete nevében köszöntötte azokat, akik az idősek világnapja alkalmából a borús idő ellenére elmentek a Körös Művelődési Házba Békésszentandráson.

Statisztikai adatokkal kezdte Békésszentandrás polgármestere, miszerint ma minden ötödik ember az országban időskorúnak számít. Ezért feladatunk és kötelességünk, hogy méltóságteljes öregkort biztosítsunk, szerepet biztosítsunk a társadalomban minden idősödő embernek, fogalmazott a településvezető.

A fiatalabbak nevében köszönetet mondott azért, hogy életük során megtették mindazt, amivel biztosították számukra mindazt, ami a hasznukat szolgálta, azt, hogy idővel a nyomukba léphessenek.

Az idősek napja nem lehet soha egyetlen napos ünnep.

A szeretni tudás, a türelem, a megértés művészetének birtokosainak nevezte a szépkorúakat, majd köszönetet mondott mindazokért az értékekért, amiket megőriztek az utódok számára. Az időskor ajándék annak, aki meg tudja élni a lényegét; ekkor az kerül előtérbe, ami igazán számít, ami értékes, nem pedig a látszat. Köszöntőjét Miniska Zsejke Az örök fiatalság című versével zárta.

Dudásné Paróczai Anita a gondozási központ vezetője kijelentette: “Nagy szükségünk van önökre, és mindarra a sok élettapasztalatra, bölcsességre, türelemre, empátiára, amivel csak az idősek rendelkeznek”. Ő Róna Katalin Öreg szívem című versével zárta gondolatait.

A könnyedebb szórakozásról a délután hátralevő részében a Turcsányi-Felföldi duó gondoskodott.

Hajdu Andrea egyik gólja

A szünetre eldöntötték a mérkőzés kimenetelét

Megtelt a csabacsűdi kultúrház terme idősekkel

Az időseket köszöntötték Csabacsűdön