in ,

Az első félidőben összetörtek, a másodikra összekapták magukat

A második félidőben felkeltek, és egyenrangú ellenfelek voltak a csabacsűdiek
A második félidőben felkeltek, és egyenrangú ellenfelek voltak a csabacsűdiek (Fotó: Babák Zoltán)

Az első félidő elején semmi sem mutatott arra, hogy a mérkőzés ilyen arányú vendéggyőzelemmel végződik. Az első tíz percben helyzeteket dolgoztak ki a Csabacsűdi GyLSE játékosai a Jamina SE ellen, de aztán sok labdát eladtak.

A múlt héten is voltak ilyen hibák, de a Sarkad nem használta ki ezeket. A mérkőzés előtt Sechna Gábor edző fel is hívta játékosainak figyelmét erre azzal kiegészítve, hogy a Jamina ellen ezek nem férek bele. Sokkal rutinosabb játékosaik ezeket ki fogják használni, ha elkövetik. “Elkövettük… sőt még nagyobbakat is”, jelentette ki a mérkőzés után a hazaiak trénere.

Az első gól a 27. percben esett. Egy beívelést Petrovics Zsolt megfogott, de kiejtette a kezéből, amit Bencsik Csaba fél méterről belőtt (0–1).

A két edző, Sechna Gábor és Kiri Mihály egybehangzóan mondta, hogy ekkor “lelkileg összetört a csapat”. Ettől kezdve hibát hiba, gól gólt követett.

A második is egy eladott labdát követő szabálytalanság eredményeként megítélt – megelőzhető – 11-esből született (39′ Kardos Tamás 0–2).

A harmadik gól előtti három percben a csabacsűdiek a vendégek térfelén birtokolták a labdát. Egy eladott labda, egy kontra Miklya Miklós révén, és a vendégek már hárommal vezettek (44′ 0–3)

A kép előterében Miklya Miklós, Pecznik Péter, Rafaj Roland és Okos István
A kép előterében Miklya Miklós, Pecznik Péter, Rafaj Roland és Okos István (Fotó: Babák Zoltán)

A negyedik gól a harmadik utáni középkezdésből esett. A hátrapasszolt labdát eladta a hazai védelem. Gól (45′ Dankó Dániel 0–4).

Szünetben játékosok és edzők is csendben, összetörten ültek az öltözőben, de a második félidőre hamvaiból feltámadt a csabacsűdi csapat.

“Csak a legnagyobb csapatok képesek arra, hogy egy ilyen sokk után kimennek, és végig focizzák a második félidőt. Csoda is történhetett volna”, fogalmazott Sechna Gábor. A csoda elmaradt; lehajtott, vagy inkább felemelt fejjel a becsületgólért küzdöttek a hazaiak.

Ha a játékkal nem is, azzal, ahogyan a szünetben mentálisan helyre tették magukat, azzal kifejezetten elégedett Sechna Gábor. Ennek köszönhetően a második félidőt kapott (és rúgott gól nélkül) döntetlenre lehozták.

Ezzel a vereséggel a Csabacsűdi GyLSE a Békés megyei I. osztály 2021/22-es bajnokságában a 8. fordulót követően a 10. helyre csúszott vissza. Egy ponttal van lemaradva a Szarvasi FC 1905 együttesétől, aki a hétvégén el tudta hozni mindhárom pontot Gyuláról, illetve kettővel előzi meg a kieső helyen található Szabadkígyóst.

Csabacsűdi GyLSE – Jamina SE 0–4 (0–4)

Petrovics Zsolt – Király András, Viszkok Csaba, Rafaj Roland, Pecznik Péter – Sovány Pál (32′ Urbancsok Ákos), Kasik Márk (55′ Kiss Gábor), Mojzsis Martin (72′ Styecz Dániel) – Magyar Martin, Sándor János (46′ Gyurik Dániel) – Endrefalvi Erik (19′ Bankó István). Kispad: Rohony Márk, Körösfalvi Kristóf
Vezetőedző: Sechna Gábor

Jók: Viszkok Csaba, Király András, Rafaj Roland

Sechna Gábor: Megérdemelten nyert a Jamina, a második félidei sportemberhez méltó hozzáállás miatt büszke vagyok a csapatomra.

Bodnár István őstermelő és egy, a termékei felől érdeklődő vendég

Másodszor rendezték meg a Ligeti Szilvanapokat

Bor, Bolza, Bográcsozás – Mustoló 2021 a Gyakorlóban