in ,

Fürdőfejlesztés: Újabb lépés a megvalósítás felé

A képkivágás a Szarvasi Televízió Youtube-csatornájáról származik
A képkivágás a Szarvasi Televízió Youtube-csatornájáról származik

Van már támogató okirat, egy testület által jóváhagyott megvalósíthatósági tanulmány, beépítési tervezet, most a tervezési programot kell összeállítani, hangzott el tegnap a városházán a fürdőfejlesztés témájában tartott sajtótájékoztatón.

Szarvas város főépítésze, Lukácsi László mutatta be a terveket a zárt ajtók mögött lezajlott megbeszélést követő sajtónyilvános eseményen.

A Kossuth utcai oldalon épülő fogadóépület az utca és a fürdő felé is alkalmas lesz szolgáltatások nyújtására. A Vasút utcáig tartó telekhatáron egy baba-mama épület lenne pelenkázóval, szoptatóhelyiséggel, illetve egy kényszerútvonalas öltözősorral.

A Vasút utca felől valósulna meg a legnagyobb épület, amiben gépház, öltözők, felettük egy vendéglátóegység kapna helyet.

Ezen a területen három medence van tervben: egy árnyékolt gyógymedence, amiből szemmel tarthatnák a nagymamák, nagypapák a mellette levő bőrbarát fertőtlenítésű gyerekmedencében játszó unokákat, valamint egy összetett, 1328 négyzetméteres, forgatott vizű nagymedence felette híddal, ami az előbb említett kettő irányába biztosít átjárást.

Ebben rekreációs úszásra alkalmas négysávos, 25 méteres medencerésszel, egy nagyobb, élményelemekkel, buzgárokkal, sodrófolyosóval, masszázselemekkel tarkított térrel, valamint a keleti oldalon a környező területekre korlátozott kilátással bíró csúszdával.

A régi fürdő udvarán egy szaunablokk kerül majd kialakításra termálvizes medencével. Ennek a helye vélhetőleg még változni fog a rajzon feltüntetettől.

A napelemekkel fedett parkoló az energiaigény egy részét biztosítaná.

Babák Mihály polgármester az új fürdő tervei előtt
Babák Mihály polgármester az új fürdő tervei előtt (Forrás: Youtube / Szarvasi Televízió)

“Ezek még nem tervek, inkább csak rajzok, próbálkozások, hogy hogyan lehet bizonyos funkciókat elhelyezni a területen”, fogalmazott Babák Mihály polgármester a sajtótájékoztatón. A bővítésére is van még terület, a volt Gerő-ház és a mellette levő telken, jelentette ki.

“A korábban rajzban megformált és összegzett beépíthetőség, a hozzá elkészített szöveg és tervezési program megfelel a város igényeinek, és a korábbi testületi döntésnek”, összegezte az eddigi eredményeket zárásul városvezetőnk.

Seres Viktor (Gólgyártók) és Buzás Bálint (Andragória) megy a labdáért

Elindult a Természetes szelekció a teremfoci-bajnokságban

Melis György Vegyes Kamarakórust Bliznákné Dudás Julianna vezényli

Szarvas ikonikus zenetanárára, Gazsó Györgyre emlékeztek a zene világnapján