Lesfalvi Balázs alpolgármester mondott ünnepi beszédet
Lesfalvi Balázs alpolgármester mondott ünnepi beszédet (Fotó: Babák Zoltán)
in

Lesfalvi Balázs: Nagyszüleink is csak egy normális életre vágytak

A békésszentandrási Polgármesteri Hivatal üléstermében emlékeztek a település lakói, ahol az 1956-os forradalom emlékére Lesfalvi Balázs mondott beszédet.

“Lassan egész emberöltőnyi választ el bennünket az 56-os eseményektől. Szerencsések vagyunk, hogy már szabadon beszélhetünk róla, szabadon emlékezhetünk meg a forradalomról, amit néhány évtizeddel ezelőtt tartós szabadságelvonással jutalmazott volna az akkori hatalom”, mondta az alpolgármester.

A mi életünk most sokkal jobb és kényelmesebb, mint a nagy- és dédszüleinké volt, akik személyesen is átélték az 56-os eseményeket. A magyar nemzet is sokkal szabadabb lett azóta általuk. Nem állomásozik itt egy idegen hadsereg sem, hogy eltiporjon bármilyen engedetlenséget, és nem zárnak be senkit azért, mert saját véleménye van, hasonlította össze a két generáció életét.

“Ez jutott a nagyszüleink generációjának, pedig ők is csak egy normális életre vágytak. Nekik ez nem adatott meg, a mi életünkben váltak valóra ezek az eszmék és álmok, amik 1956-ban a barikádokra hajtották a forradalom támogatóit. Nagy hálával tartozunk ezeknek a férfiaknak és nőknek, akik kiálltak a magyar szabadságért, nem hagyták magukat megtörni, mindeközben olyan hősiességről tettek tanúbizonyságot, amiért egy magyar ember bátran kihúzhatja magát bárhol a világon”, zárta gondolatait Lesfalvi Balázs.

Kecskés Tímea és Sándor Dávid, a Madách Színház művészeinek ünnepi műsora Demjén Ferenc a Honfoglalásból ismert “Kell még egy szó” dallal, illetve Kannás Alajos Kormos kövek cmű versével kezdődött.

Az ünnepi megemlékezést az 56-os emlékmű megkoszorúzása, illetve a Himnusz közös eléneklése zárta.

90 éves lett a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola

Fennállásának 90. évfordulóját ünnepelte a Trefort

Bodonyi Dóra Szarvas városának legújabb, egyben legifjabb díszpolgára

1956 emléknapján új díszpolgára lett Szarvasnak, Bodonyi Dóra