in

Hamarosan használatba veheti a kis közönség a megújult játszóteret

Rugós játék a megújult játszótéren (Fotó: Babák Zoltán)

2019-ben került átadásra a sportpark az óvoda melletti területen, amin az idősebb gyerekek, illetve a felnőttek tudják erőnlétüket fejleszteni.

Akkor újították fel a mellette levő játszótér eszközeit is, valamint ütéscsillapító talaj került a hinta alá. A kicsik ezt használták is. A Magyar Falu Program keretében most nyílt lehetőség arra, hogy ezt tovább fejlesszék, nyolc játszóeszközt, 2,7 méter magas kötélpiramist, játszóvárat csúszdával, kötélhidat, két rugós játékot, egy kosárlabdához hasonló szert, libikókát és mókuskereket telepítsenek, sorolta Molnár József polgármester a beruházás előzményeit és részleteit.

A nyert 2387000 forint nem fedezte a telepítés munkáltait, azt az önkormányzat saját dolgozói végezték el. Az egy méter alattiaknál nem szükséges, de a játszóvár és a kötélpiramis esetében előírásszerűen kialakították az ütéscsillapítókat is.

Molnár József a játszótér terveit mutatja
Molnár József a játszótér terveit mutatja (Fotó: Babák Zoltán)

A napokban várják az eszközök tanúsítását, mert használatba vétel előtt ezeket felül kell vizsgálni. Ha nem írnak elő javítást, pótlást, korrekciót, akkor a játszóeszközök használhatók lesznek a nagyközönséget jelentő kis közönség számára, mondta a településvezető.

“Nagyon örülök annak, hogy ez megvalósulhatott. Önkormányzatunk régóta tervezte, hogy ott néhány játékot elhelyez. Véleményem szerint ez a nyolc új megfelelőképp ki fogja szolgálni a célközönséget. Ha megkapjuk a tanúsítványt, akkor megnyitjuk a gyerekek számára”, ígérte zárásul Molnár József.

Dr. Orosz Tivadar elnök köszönti Bakonyi Dávidot és Takács Zoltánt, a BSZC Nemes Tihamér Technikum egykori diákjait

Iparkamara: köszöntötték a kiváló versenyzőket

Harcos, szoros mérkőzés volt

Két forduló – két győzelem