A nyolcadikos első helyezett csapat
A nyolcadikos első helyezett csapat
in ,

Szlovákos siker a Bolyai Matematika Csapatversenyen

A Bolyai Matematika Csapatverseny az egyik legnehezebb verseny, ugyanakkor nagyon népszerű a tanulók körében. A versenyt először 2004-ben rendezték meg Észak-Budán, a következő években Budapest többi körzete és Magyarország megyéi is bekapcsolódtak, majd 2010-től a határon túlról is nevezhettek. 2019-ben már több mint 46 000 résztvevője volt a rendezvénynek. A matematikai tudáson túl szükség van, problémamegoldó képességre, kreativitásra, együttműködésre. A hangsúly a csapatmunkán van, a tanulók együtt dolgoznak a feladatokon. El kell dönteniük, ki miben jó, kinek melyik feladat megy jobban. A megmérettetés a járványhelyzet miatt ebben a tanévben is online formában került megrendezésre október 15-én. Az írásbeli forduló 13 feladata feleletválasztós, nagy nehézséget jelent, hogy a válaszokból akárhány lehet helyes.

A Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium tanulói már 2017 óta indulnak ezen a versenyen. Végrehajtották azt a bravúrt, hogy minden évben bejutottak a legjobb 6 közé.

A hetedik osztályosok csapata: Harsányi Botond, Misúr Csaba Marcell, Ollé Bálint, Tóth Máté idén a megyei rangsorban a negyedik helyen végzett.

A hetedikesek csapata
A hetedikesek csapata

A nyolcadikosok: Kulasák Renáta, Liszkai Réka, Pósa Réka és Tóth Bence a tavalyi eredményüket megismételve első helyen végeztek a megyei versenyen, így meghívást kaptak az országos döntőre.

Felkészítőjük: Kerti Éva

Gratulálunk a szép eredményhez és további sok sikert kívánunk!

Kerti Éva – Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

Magyar Martin elől hárít Kapusi Gergely

Góliát nyert, de Dávid sem volt elégedetlen a mérkőzés végén

Szenes János és kisléghi Nagy Lehel

Egy Bolza-leszármazott könyveit mutatták be Szarvason