in ,

Harry Potteren túl, mézédes karácsony előtt

Fotó: Gácsiné Petrov Szilvia
Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia

Őszi szünidő a Roxfortban címmel kétnapos Harry Potter témájú játszóházat szervezett a Cervinusház. Volt arcfestés, festés, mozi, táncház, kézműveskedés, de az ifjúság kipróbálhatta magát a konyhában is.

A Cervinusház munkatársainak szarvasi civil szervezetek segítettek a lebonyolításba. Többeket közülük az motivált, hogy ők is nagyszülők, így találkozhattak unokáikkal, vagy unokáik korosztályával a három nap alatt.

Az egyik foglalkozást Rómer Ilona festőművész, művésztanár vezette. Elárulta, hogy ő sem a Halloweennek, bár látott négy részt a Harry Potter-sorozatból, de neki sem rajongója. Asztalánál olyan cintanglikat készítettek, amiben megjelent Harry Potter varázslatos világát. A többszínű akvarell alapra száradás után filctollal rajzolták a Harry Potterre jellemző témákat, formákat.

cintangli: művészi értékű firka

Rómer Ilona definíciója

A kétnapos rendezvényt a roxfordi szünidei napokat a Harry Potter-rajongó Sánta Katalin, a Cervinus Teátrum munkatársa szervezte. Elmondta, hogy hűségesek akartak maradni a Harry Potter tematikájához, de azokat sem szerették volna kizárni, akik nem a roxfordi történetek rajongói.

A Cervinusház munkatársai Mézédes karácsonyi játszóházzal készülnek a téli szünetre.

Sükösd Attila edző és a legkisebbek

Egy hétvége, három verseny, éremeső plusz egy edzőtábor

Jól működött a farmerek védelme a huluk ellen

Stabil védelmek: Kevés gól esett a hétvégi négy mérkőzésen