in

Karácsonyi segélyakciójukhoz kérik a segítséget a reformátusok

Pentaller Attila református lelkipásztor és Tóth Zoltán, a gyülekezet tagja
Pentaller Attila református lelkipásztor és Tóth Zoltán, a gyülekezet tagja (Fotó: Babák Zoltán)

A karácsonyi ünnepkörhöz közeledve elkezdődött a Magyar Református Szeretetszolgálat karácsonyi adománygyűjtése, tájékoztatta a sajtót Pentaller Attila református lelkipásztor és Tóth Zoltán, a gyülekezet egy tagja.

“Lemondunk valamiről, ami talán a mieinknek is jó lenne, de odaadjuk másoknak, hogy kifejezzük feléjük az értékelésünket, megbecsülésünket”, foglalta össze a jótékonysági akció mottójaként annak célját Pentaller Attila.

Az idén nem kevesebbet vállalt a Magyar Református Szeretetszolgálat, mint azt, hogy tízezer emberhez szeretne eljutni ajándékai által, mondta Tóth Zoltán.

Ötféle módon szeretnék ezt teljesíteni.

A szeretetdoboz-akciókhoz tartós élelmiszereket, tisztítószereket várnak. Ezeket 6000 emberhez szeretnének eljuttatni. Ilyen adományok átadására november 30-ig a vasárnapi istentiszteletek előtt vagy után templomukban is van lehetőség. A csomagokat továbbítják a szeretetszolgálathoz.

Ismét indul cipősdoboz-akciójuk, amikbe mesekönyveket és játékokat várnak. Ezeket kárpátaljai családokhoz fogják eljuttatni.

Harmadik lehetőségként 1358-as szám hívását említette Tóth Zoltán. Így hívásonként 500 forinttal lehet támogatni karácsonyi ügyüket.

Szeretetdoboz akciójukban 2020-ban 2020 gyerek kívánságát teljesítették. Az idén magasabbra tették a lécet 3000 kívánság valóra váltásával. Ebből Szarvasra harminc doboz jut majd. Felvették a kapcsolatot az iskolaigazgatókkal, akik kiválasztották a gyerekeket, felmérték a kívánságokat és elküldték a központba. A szeretetszolgálat most próbálja a kívánságokat megvalósítani az adományokból.

Az ötödik módja a segítségnek, ha az adományozó felkeresi a jobbadni.hu oldalt, amin keresztül akár címzetten is lehet ajándékozni.

Ezek után már csak a még a megvásárolt ajándékok eljuttatása a címzetteknek van hátra, és itt véget is ér az ő, illetve a szeretetszolgálat szerepe, mert a meglepetéseket a szülők adhatják majd át a gyerekeknek.

Megújul az Orosházára vezető út egy szakasza

Szarvas Város Óvodája és Bölcsődéje

A Kincses Kultúróvoda 2021 címet kapta a városi fenntartású intézmény