in ,

Megvan a második egymást követő győzelem

Deli 35. percben esett gólt érő lövése (Fotó: Babák Zoltán)

A 4. percben Ökrös Dávid góljával 1–0-ra vezetett a Szabadkígyósi SZSC a Békés megyei I. osztály, 15. fordulójában a Szarvasi FC 1905 ellen.

Nem erre készültek a hazaiak. Az erre a napra felépített stratégiájukban az szerepelt, hogy nyomást helyezve a vendégekre az elején eldöntik a mérkőzést.

A bekapott gólt követően volt olyan pillanat, amikor úgy tűnt, a vendégek igyekeznek kihúzni a a hátra levő 80-85 percet ezzel az eredménnyel. Meg is jegyeztük a partvonal mellett ülve, hogy azért ez hosszú lesz, de legalább lesz fotótéma. A vendégek minden percet kihasználtak, amit ki lehetett venni a játékból, ezzel is törjék a szarvasiak lendületét.

A Szarvas a meglepetésből viszonylag gyorsan magához tért, és ha eldönteni nem is tudták a mérkőzést, még a félidőben Deli Lajos Patrik góljával sikerült kiegyenlíteni. A szarvasi középpályás a tizenegyes pontja magasságában vette át a labdát, tolta középre magának, majd Jakab Gábornak esélyt sem adva a jobb alsó sarokra lőtte úgy, hogy a kapufáról pattant a hálóba.

A második félidőben aztán érvényesült Somogyi János edző akarata. Deli 60., illetve Tóth Bence 81. percben lőtt góljával a Szarvasi FC 1905 – még így az ifistákkal kiegészített szűkös kerettel is – eleget tett a papírforma szerinti elvárásnak.

A szarvasiak edzője Delit a mezőny legjobbjának jelölte, jónak Furár Róbertet, Polonszki Patrikot és Kiri Mátét.

“Öt héttel ezelőtt nagyon mélyen voltunk, de azóta szépen gyűjtögetjük a pontokat”, mondta Janó a mérkőzés után a Vadászkürt Vendéglőben, ahová kalóriapótlás címén vendégül látták a csapatot. Sikerült egymást követő második győzelmüket is megszerezni, ami reményei szerint már önbizalmat és tartást adhat a jövő heti mérkőzésre, amikor Körösladányba utaznak – szavaival élve – “egy rangadóra, még ha a tabella nem is ezt mutatja jelen pillanatban”.

Egy teljes kerettel háromesélyesnek tartaná a mérkőzést, de a jelenlegivel is mindent el fognak követni a siker érdekében, ígérte.

Utolsó mérkőzést Gyomaendrőd ellen hazai pályán vívják két hét múlva.

Szarvasi FC–Szabadkígyósi SZSC 3–1 (1–1)
Szarvas, 120 néző. Vezette: Forgács Krisztián.

Szarvasi FC 1905: Kasik Viktor – Kiri Máté (87′ Molnár Előd), Bakró Géza, Polonszki Roland, Pilán Richárd (31′ Moleri Roberto) – Deli Lajos Patrik, Simon Róbert – Styecz Milán, Lénárt Ferenc (75′ Pusztai Botond), Tóth Bence (90′ Truczka Áron) – Furár Róbert
Edző: Somogyi János

Szabadkígyós: Jakab – Sebestyén M. (Nagy D.), Milek (Lázár), Alb, Frankó, Matuska, Mohácsi, Hegedűs (Faragó), ifj. Szabó Z. (Igricz), Maglóczki, Ökrös (Molnár M.). Játékos-edző: Szabó Zoltán.

Gólszerző: Deli (34., 59.), Tóth B. (83.), ill. Milek (5.).

Somogyi János: Két különböző stílus találkozott a mérkőzésen, főleg a jelenlegi helyzetünkben nagyon nagyra értékelem, hogy a győzelmünket ennyi ifista korú játékossal értük el. Nagyon előre mutat, hogy amikor a csapat ilyen helyzetben van, akkor ezek a fiatalok eredményesen tudtak besegíteni a felnőtt csapatnak.

Szarvas Város Óvodája és Bölcsődéje

A Kincses Kultúróvoda 2021 címet kapta a városi fenntartású intézmény

Virág Imre 65. percben lőtt góljával már 4–0-ra vezetett a Hunyadi

Magabiztos győzelem Szentandráson