in ,

Magabiztos győzelem Szentandráson

Virág Imre 65. percben lőtt góljával már 4–0-ra vezetett a Hunyadi
Virág Imre 65. percben lőtt góljával már 4–0-ra vezetett a Hunyadi (Fotó: Babák Zoltán)

Mindamellett, hogy az Olasz és a Szabó testvérek hiányoztak még, viszonylag komplett csapattal tudott felállni a Hunyadi, mondta Boér Zsolt edző a Békés megyei másodosztály “A” csoportjának 13. fordulójában a Kunágotai TE ellen szombat délután vívott mérkőzés után.

A vendégek tartalékosan érkeztek, bízott benne, hogy a mérkőzés nem fog gondot okozni.

A 12. percben egy szerencsés góllal kezdtek. Virág Imre jó húszról ellőt labdáját Szokircsák András bevédte (1–0). A második gól előtt Tasi Kristóf hosszan szöktette magát, megelőzve a vendégek kapusát Balázs Milán elé tette, akinek nem volt nehéz dolga (40′ 2–0).

Tasi Kristóf egyéni akciója gólt ért
Tasi Kristóf egyéni akciója gólt ért az 50. percben (Fotó: Babák Zoltán)

A harmadik gólt Tasi Kristóf szép egyéni akcióból szerezte a a 11-es pont környékéről (50′ 3–0). A negyedik egy, kicsivel az ötösön kívül történt kavarodást követően Virág Imre lövéséből született (65′ 4–0). A 87. percben egy szögletből lecsorgó labdát Balogh Márton rúgott a hosszúba (5–0), ezzel be is állította a végeredményt.

“Magabiztos győzelem volt. Az utolsó passzok nem akartak sikerülni, pedig a gólokra szükség lenne a gólarány kozmetikázásához”, foglalta össze a mérkőzést röviden a szentandrásiak mestere.

A célokra térve Boér Zsolt elmondta, kicsit vérmesebb reményekkel néznek a folytatás elé. A múlt heti mérkőzést a koronavírus számlájára írta, mert mint mondta, ha komplettebb csapattal tudtak volna kiállni, akkor ponttal, pontokkal jöhettek volna haza. Ha az meglenne, akkor még az is előfordulhatott volna, hogy az elmaradt mérkőzés pótlásán az őszi dobogóért harcoljanak. A sorsolás szeszélyeinek köszönhetően az első négy mérkőzést a legjobbak ellen játszották. Az akkori eredmények nem azt vetítették előre, hogy stabil középcsapat lesznek.

“A másfél éve elkezdett munka most beért. Kicsit jobb edzéslátogatással a negyedik vagy ötödik helyért is harcolhatnánk, de akár a dobogó is benne lehetne.

Békésszentandrási HMSE – Kunágotai TE 5–0 (2–0)
Békésszentandrás, 70 néző. Vezette: Kocsis Tamás.

Békésszentandrási HMSE: Buzás Bálint – Dernovics Tamás (61′ Sztricskó Botond), Filyó Tamás, Kovács Norbert, Balogh Martin – Romhányi Roland (69′ Nemcsényi Bence), Virág Imre (78′ Kaszás Krisztián) – Uhljár Szabolcs (69′ Bakró József Renátó), Tasi Kristóf – Lós István – Balázs Milán (61′ Bencsik Attila)

Kunágota: Szokircsák – Sirkó, Sárvári Á., Sóstai, Juhász, Tímár, Szabó R., Kovács A., Hajdú Á. (Szabó T.), Lakatos (Kiss Cs.), Sárvári M. (Balogh E.). Edző: Multyán Lajos.

Jók: Virág Imre, Filyó Tamás, Kovács Norbert, Tasi Kristóf, Balogh Martin, ill. Szabó R., Sárvári Á.

Boér Zsolt: Jól álltunk a mérkőzéshez, megfelelő hozzáállással, magabiztos győzelmet arattunk. Egy kis hiányérzetem az utolsó passzokkal kapcsolatban maradt, amiért nem tudtunk több gólt rúgni.

Multyán Lajos: – Esélyünk sem volt a pontszerzésre, de ezen nem kell csodálkozni, mert hétről-hétre tartalékosabbnál tartalékosabban állunk ki.

Deli 35. percben esett gólt érő lövése

Megvan a második egymást követő győzelem

Reménységek Tornája Szarvason

Kényszerszünet után újra karatézhattak a reménységek