Advent 2021 Csabacsűdön

A Nemzeti Együttműködési Alap Nemzeti Összetartozás Kollégiuma által 2019. október 1-én kiírt pályázaton nyert támogatás egy részét fordítottuk az adventi programok megvalósítására.

A Csabacsűdiek Baráti Köre Hagyományőrző Egyesület kezdeményezésére immár tizenegyedik alkalommal találkozunk advent négy vasárnapján a település lakosságával. A programok az önkormányzat, a civil szervezetek az óvoda és az általános iskola tanulóinak közreműködésével zajlanak. Egy-egy alkalommal fellépek az óvodások, az iskolások, a Népdalkör, valamint a Cervinus Teátrum, illetve a Jókai Színház művészei a karácsonyi hangulathoz illő összeállítással. A műsort követően minden vasárnap gyertyát gyújtunk a községháza előtt elhelyezett adventi koszorún.

A rendezvényekre évről – évre több vendég érkezik. Az első években 30-40 fő vett részt, ez 2018-ban közel 100 főre emelkedett. A vendégeket meleg teával, és karácsonyi süteményekkel fogadjuk, és kínáljuk.

Ez évben az Evangélikus Egyházközséggel felújítottuk a Betlehemi jászol. A Betlehemi jászol berendezéséhez vásároltunk bárányokat, és babákat.

Az U10-es csapat

Utánpótláskorú jégkorongozóink is megkezdték a bajnokságot

Csoma Gergely rendhagyó történelemórája a Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorlóintézményében

Egy csipetnyi Csángóföld a Gyakorlóban