in ,

306 mázsa barnakőszén került szétosztására Csabacsűdön

Barna kőszén kiszállítása Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán)

2011-ben 800 millióval indult az a program, aminek keretében az ötezer fő alatti teleülések lakosai pályázhatnak téli tüzelőtámogatásra tűzifa, illetve Csabacsűdön néhány éve már nem fa, hanem barnakőszén formájában.

A keretösszeg az elmúlt tíz évben 5 milliárdra duzzadt. Ebből választókerületében tíz település több, mint 20 milliót nyert, árulta Dankó Béla országgyűlési képviselő kedden, amikor személyesen is részt vett a kiszállításban. Elmondta, azért ezeket a településeket célozza a kormány, mert jellemzően ezeken magasabb az egyedül élő idősek aránya, illetve alacsonyabbak a település azon bevételei, amit a rászorultak megsegítésére tudnak csoportosítani.

Csabacsűdre ebből a 20 millióból 971 ezer jutott, amihez az önkormányzat 450 ezret tett hozzá. Ennek köszönhetően 306 mázsa barnakőszén kerülhetett szétosztására a pályázó 40 család, illetve egyedül élő között.

Molnár József polgármester elmondta, rendeletben szabályozzák az igénylés feltételeit. Eszerint családok esetében azok részesülhettek ebben a szociális ellátásban, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a 78 ezret, az egyedül élők esetében a 93 ezret. Egy-egy pályázóhoz 6 és 10 mázsa közötti mennyiségű szenet szállított ki az önkormányzat.

Dobruczky Zsolt, Bodonyi Dóra és Szűcs Mihály

Bodonyi Dóra is megtisztelte a kajakosok évzáróját

Nepomuki Szent János restaurált szobrának leleplezése 2021. november 27-én

Ismét a helyén áll Nepomuki Szent János szobra