in

Esőben gyulladtak meg az adventi koszorúk első gyertyái

Az első gyertyát Sutyinszki Zoltán gyújtotta meg Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán)

Tizenkettedik alkalommal várta a Csabacsűdiek Baráti Köre Hagyományőrző Egyesület a település lakóit a Községháza előtti Túzok szoborhoz advent első vasárnapjának délutánján.

Az egyáltalán nem advent-kompatibilis idő ellenére nagyon sokan eljöttek, hogy meghallgassák Láng Pál evangélikus lelkész ünnepi beszédét, illetve a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola diákjait.

“Jézus elhozta közénk az igazi békét, a hitet, a reményt és a szeretet, azt a négy emberi erényt, amit a koszorú gyertyái is jelképeznek. Ha nincs a szívünkben teljes béke, nincs igazi hit, nincs remény és szeretet, fölösleges az egész életünk”, fogalmazott Láng Pál.

A hittanosok két éneke után Sutyinszki Zoltán, a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola intézményvezetője, Kun Magdolna Advent első gyertyalángja című versét olvasta fel, köszöntötte intézménye dolgozói nevében a megjelenteket, és mondta el az adventi ünnepek köré font gondolatait.

Őt az iskola diákjai követték rövid ünnepi műsorukkal, miközben az eső egyre sűrűbben verte a védelmükre állított pavilonokat.

Az első gyertyát Sutyinszki Zoltán gyújtotta meg.

Bodonyi Dóra átveszi a Békésszentandrás Díszpolgára kitüntetést Sinka Imre polgármestertől

Bodonyi Dóra Békésszentandrás legújabb díszpolgára

Chimichurri grillezett pulyka felsőcombfilével