in ,

Kézműves vásárral kezdődött az advent Szentandráson

Kézműves vásárral kezdődött az advent Szentandráson (Fotó: Babák Zoltán)

Sokan jelentkeztek a Valami karácsonyi vásárára szóló, árusoknak címzett felhívására, mondta Cziglédszky Marianna advent első vasárnapjának délelőttjén az új békésszentandrási piacon.

A kézműves termékeket előállítók nem jöttek hiába. Ottjártunkkor is sokan nézgelődtek, illetve vásároltak, de az elmondások szerint addigra már túl voltak a csúcson az érdeklődők számát tekintve.

Sokkal jobb a fedett piacon, állapította meg Marianna. Az árusokat is vonzhatta az új hely, mert még ennyien soha nem voltak. A régiekhez csatlakoztak újak is, főleg textiles ajándékokban nőtt a kézműves termékek kínálata, de jött mézeskalácsos és méztermelő is. Örömmel vették, hogy egy-két kivétellel el is jöttek. A Valami tagjai számoltak a megnövekedett érdeklődéssel, még pótasztalokat is beállítottak.

Fenyőt is állítottak. Örömmel fogadják azokat, akik otthon készítenek díszeket, és abból visznek az ő fájukra is. Az első felakasztott figurák helyben készültek, körömlakkal karácsonyi motívumokat festettek üveggömbökre.

A Valami vasárnap is várja az árusokat, illetve a vásárlókat az új szentandrási piacon.

Zalán Csaba, az Úszó Nemzet Program szarvasi koordinátora

Szarvason és környékén is indul az Úszó Nemzet Program

A Pro Gym és a Gólgyártók küzdelme 4–2-vel zárult

A nyolcadik fordulót a Pro Gym zárta az élen