in ,

Lélektani pillanatban aratott győzelmet otthonában Csabacsűd

Endrefalvi Erik és Sovány Pál összjátéka (Fotó: Babák Zoltán)

A Békés megyei I. osztály 17. fordulójában két hazai vonatkozású mérkőzés is volt. Ugyanabban az időben, amikor a Csabacsűdi GyLSE a Szeghalmi FC-t fogadta, a Szarvasi FC 1905 is otthon játszott, de erről majd egy külön beszámolóban.

Félórányi mezőnyjáték után esett az első találat Csabacsűdön. Az eddigi mérkőzésekkel ellentétben a Csabacsűdi GyLSE-nek sikerült ezt az első kapura veszélyes helyzetükből elérni. Egy szabadrúgást Pecznik Péter fejelt kapura, ami a védelemről kipattant. A labdát Pecznik az üres kapuba lőtte (30′ 1–0).

Egy percre rá Rafaj Roland kontrából történt indítását Gyurik Dániel vette át, és rúgta a hosszúba (31′ 2–0).

A harmadik is kontrából történt. Endrefalvi Erik szép egyéni akcióját egy 25 méterről – a kint álló kapus és a védelem felett– történt emeléssel zárta le (36′ 3–0).

Ha a tabellára pillantunk, a szeghalmiak most árnyékuk a tavalyinak, ettől eltekintve komolyabb játékerőt képviselnek, mint a hazaiak. Igaz, a mérkőzés előtt 10 ponttal épp a vendéglátóik előtt állnak a tabellán, de biztos távolságra a kiesőhelyektől. Úgy is jöttek ki a második félidőre, hogy fordítani akarnak.

Ebben némi segítséget jelenthetett volna számukra, hogy az 56. percben Gerhát Krisztián második sárgájával mehetett tusolni. A kiállításhoz képest majd negyedórát kellett várni a szeghalmi szépítőgólra. A 69. percben Tatár Sándor lőtt Kasik Márk hálójába (3–1).

Egy Styecz Dániellel szemben a büntetőterületen belül elkövetett szabálytalanságot követően Szántó Simon Péter büntetőt ítélt, amit Pecznik értékesített (4–1). Ezzel sikerült a háromgólos távolságot 10 emberrel is tartaniuk a hazaiaknak.

Nagy Szabolcs balra mozdult, Rafaj Roland büntetője a másik sarokba ment
Nagy Szabolcs balra mozdult, Rafaj Roland büntetője a másik sarokba ment (Fotó: Babák Zoltán)

Minden perc számított, mert szeghalmiak még itt sem adták fel, de a második góljukra a 84. percig kellett várni. Egy szögletből a labda Jelen Szebasztián és embere, Répási Balázs elé került. Utóbbinak egy centivel hosszabb volt a lába, így be tudta pöckölni a kapuba, ezzel beállította a végeredményt is (4–2).

“Hála istennek berúgtuk az első gól, végre nem nekünk kellett futni az eredmény után” mondta a mérkőzés után a csabacsűdiek edzője, Sechna Gábor, de hozzátette, ehhez sok jó egyéni teljesítmény kellett.

Csabacsűdi GyLSE – Szeghalmi FC 4–2 (3–0)

Csabacsűdi GyLSE: Rohony Márk – Sovány Pál, Gerhát Krisztián, Viszkok Dániel, Pecznik Péter – Rafajr Roland, Mojzsis Martin Kasik Márk – Magyar Martin (Jelen Szabasztián Szilveszter), Gyurik Dániel – Endrefalvi Erik

Szeghalom: Nagy Sz. – Tatár, Cserna R., Takács J., Répási, Marton (Dan), Mészáros, Seres (Zsila), Szabó G. (Gál), Vincze (Réti), Czvalinga (Perge). Edző: Boruzs István.

Hazai jók: Rafaj Roland, Sovány Pál, Gyurik Dániel, Endrefalvi Erik, Pecznik Péter

Sechna Gábor: Nagyon fontos győzelmet arattunk. Örülök, hogy végre jó százalékban használtuk ki a helyzeteinket.

Vajdás tehetségeket díjazott az evangélikus egyház

Motoron érkezett a Mikulás Szarvasra

Motoron érkezett a Mikulás Szarvasra