in

Motoron érkezett a Mikulás Szarvasra

Motoron érkezett a Mikulás Szarvasra
Motoron érkezett a Mikulás Szarvasra (Fotó: Babák Zoltán)

Új idők járnak. Úgy néz ki, a Lappföldi Mikulások Szakszervezetének szenior tagozata elérte, hogy a korosabb Mikulások felmentést kapjanak a világban kódorgás alól ezekben a vészterhes időkben, és házi szolgálatra rendeljék őket. Ma délután már az utánpótlás-válogatottból érkezett egy pirosruhás, hogy megörvendeztesse az itteni gyerekeket, akik a nem éppen ünnephez illő időjárás ellenére kimentek az TPM-re (Találkozási pont a Mikulással, a szerk.), ami Szarvason egy ideje már a Zenepavilon és környéke.

Nehéz is lett volna eltéveszteni, mert a korábbi TPM-en (a Fő téren, a szerk.) senki sem volt. A bizonytalanokat Hevesi Imi hangja navigálta a helyszínre.

Ide érkezett a Mikulás motoron, akit Csasztvan András, a város Miklás-ügyi kapcsolattartója kért fel a színpadra Babák Mihály polgármester mellé.

A Mikulás kérdésére, hogy mindenki jó volt-e, minden gyerek igennel felelt, kivéve egy apuka, aki határozott nemet kiabált be. Valószínűleg őt megihlette a katolikus templom közelsége, vagy csak egyszerűen nem kísérte el a felesége, azért mert ennyire őszinte lenni.

Polgármesterünk, Babák Mihály hazabeszélt. Arra kérte a gyerekeket, hogy legyenek jók, rendesek és aranyosak, ne bosszantsák a nagyapákat, nagymamákat.

A szaloncukorosztás előtt a Mikulás arra kérte a gyerekeket, hogy közösen énekeljék el a Télapó itt van kezdetű Mikulás-váró dalt, de meg sem várta, mit improvizál Hevesi Imi a dal szövegével, elkezdte kiosztani zsákjának tartalmát.

Endrefalvi Erik és Sovány Pál összjátéka

Lélektani pillanatban aratott győzelmet otthonában Csabacsűd

Styecz Milán gólja

Visszatért a bajnokságba a Szarvasi FC 1905