in ,

Visszatért a bajnokságba a Szarvasi FC 1905

Styecz Milán gólja
Styecz Milán gólja (Fotó: Babák Zoltán)

Bakró Géza édesanyjának emlékére egyperces néma csenddel kezdődött a Szarvasi FC 1905 Gyomaendrődi FC ellen vívott mérkőzése.

Az első félidőre 4-1-4-1-es felállásban küldte pályára csapatát Somogyi János, a Szarvasi FC 1905 edzője. A második játékrészre erről 4-2-3-1-re váltott; Bakró Géza mellé védekező középpályára visszahozta az addig csatárként játszó Lénárt Ferencet, Furár Róbertet pedig felküldte csatárnak.

Janó a mérkőzést követő összefoglalójában úgy nyilatkozott, hogy összességében elégedett volt a játékkal. Elkezdett működni az a stratégia, hogy már az ellenfél térfelén szerezzenek labdát, mondta.

A gyomaendrőd azzal a taktikával lépett pályára, amire számított: szinte a teljes csapat védekezett, a támadásaikat kontrákra építették. A játékosaik között van két-három olyan, akikre lehetett is ezt a taktikát alapozni. Szerencsére a szarvasi védelem a helyén volt.

Az első félidőben egy gól született, de voltak még helyzetek. A második játékrészben szerencsére gyorsan jött a következő szarvasi gól, amitől felszabadult a csapat. “Amit null-nullnál nem tudnak megcsinálni, azt kettő-nullnál meg tudják csinálni”, állapította meg Janó. Külön örömöt jelentett számára, hogy gyorsan be tudtuk biztosítani a győzelmet.

Az első helyzetet Furár dolgozta ki. Megverte a gyomaendrődi vélelmet, és középre adta a labdát, ahol érkezett Styecz Milán (24′, 1–0)

Második találatot Polonszki Patrik fejelte szögletből (63′ 2–0).

A harmadikat Zima Dániel szerezte. Egy eladott gyomai labdát olyan negyvenről átemelt a teljes védelmen, illetve a kapujából kint álló Soczó Szabolcson (65′ 3–0).

A negyedik szarvasi találatot egy szépen kijátszott támadásból szintén Zima lőtte (78′ 4–0).

A vendégeknek a 85. percben jött össze a szépítés, ami Kovács Adrián Attila nevéhez fűzőik.

Az is örömre adott okot a szarvasiak mesterének, hogy a fiatalokat, akik korábban bizonyítottak, ezúttal is pályára tudta küldeni, és most is jól álltak bele a meccsbe.

Arról, hogy mennyire mélyen voltak két hónappal ezelőtt, nem akar már beszélni. “A csapat ismét visszajött a bajnokságba”, mondta, egy jó felkészüléssel a dobogó is megcsillanhat a szezon végére, de most még a felsőház sem biztos, váltott óvatosabbra a fogalmazással Janó.

“Egy ilyen rossz kezdet után, ha dobogón tudnánk befejezni a bajnokságot, erőről tenne tanúbizonyságot, meg arról, hogy van ebben a csapatban tartás és tudás is. Borzasztó volt megélni a szezon elejét”.

Szarvasi FC 1905 – Gyomaendrődi FC 4–1 (1–0)

Szarvas, 100 néző. Vezette: Fekete Zoltán.

Szarvasi FC 1905: Kasik Viktor – Simon Róbert, Polonszki Patrik (83′ Novodomszky Zsombor), Kiri Máté (83′ Korbely Patrik), Juhász György (78′ Moleri Roberto Dominik) – Bakró Géza – Furár Róbert, Zima Dániel, Styecz Milán (87′ Truczka Áron), Tóth Bence – Lénárt Ferenc (72′ Pusztai Botond)

Gyomaendrődi FC: Soczó – Bartik, Valach, Szilágyi B. (Dávid), Forgács, Szabó P., Barna V., Hunya, Papp K. (Egri), Hanea (Kovács A.), Sebők (Piss). Megbízott edző: Tanács Zoltán.
Gólszerző: Styecz (23.), Polonszki (64.), Zima (65., 78.), ill. Kovács A. (84.).

Hazai jók: Jók: Polonszki Patrik, Simon Róbert, Zima Dániel, Lénárt Ferenc

Motoron érkezett a Mikulás Szarvasra

Motoron érkezett a Mikulás Szarvasra

Coxinha

Coxinha