in ,

Coxinha

Coxinha
Coxinha (Fotó: Gallicoop.hu)

Hozzávalók 4 főre
• 60 dkg pulykamellfilé
• 4 db leveskocka
• 1 db sárgarépa
• 2 fej hagyma
• 2 db babérlevél
• 1-2 ek vaj
• 2 bögre liszt
• 20 dkg krémsajt
• 1 db lime leve
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 db tojás
• 2-3 bögre zsemlemorzsa

A pulykamellet a leveskockákkal együtt fazékba tesszük, és leöntjük annyi vízzel, hogy legalább félig ellepje. Hozzáadjuk a répát és az egyik fej hagymát félbevágva, valamint a babérlevelet. Kis lángon főzzük, amíg a hús teljesen át nem fő. A megpuhult húst kivesszük a léből, és késsel nagyon kis darabokra vagdaljuk vagy aprítógépben durvára daráljuk. Hozzákeverjük a krémsajtot és a lime-levet. Az apróra kockázott másik hagymát és a fokhagymát megpirítjuk egy kevés vajon, majd a pulykahúshoz adjuk.

A főzőlevet megmérjük, és ugyanannyi lisztet adunk hozzá. (Pl. 3 bögre léhez 3 bögre liszt kell.) A keveréket 2-3 perc alatt sűrűbbre főzzük, majd levesszük a tűzről, és kb. 1 órát hűlni hagyjuk.

A tésztából lisztes kézzel golflabda nagyságú golyókat formázunk. Mindbe mélyedést nyomunk, megtöltjük a húsmasszával, majd a nyílást összezárjuk. A golyókat csirkecomb alakúra formázzuk, és sütőpapírra tesszük.

Egy tálban elkeverjük a tojásokat. A „csirkecombokat” megforgatjuk a tojásban, majd a zsemlemorzsában, és kb. 1 órát hűlni hagyjuk. Végül bő olajban aranybarnára sütjük.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Forrás: Gallicoop.hu)

Styecz Milán gólja

Visszatért a bajnokságba a Szarvasi FC 1905

A Mikulás gyújtotta meg a második gyertyát Szentandráson

A Mikulás gyújtotta meg a második gyertyát Szentandráson