Jó hangulatban zajlott a Téli Bolza-kör futóverseny
Jó hangulatban zajlott a Téli Bolza-kör futóverseny (Fotó: Babák Zoltán)
in ,

60 településről érkeztek futók a Téli Bolza-körre

Vasárnap rendezték meg a Szarvasi Arborétum új, négyévszakos programsorozatának, a Bolza-kör futóversenynek harmadik, téli fordulóját. A koronavírus közbeszólt, a nyári elmaradt.

“Kell egy aktív rendező csapat, a Szarvasért tenni akarók sora, akikkel együtt nagyon jó dolgot tudunk létre hozni. Így született meg ez az esemény is”, mondta dr. Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum vezetője a verseny megnyitóján.

Elmondta, az előző kettőhöz képest változott a pálya felépítése és annak hossza is. Más volt az indulási és befutási pont, illetve mintegy két-háromszáz méterrel megnőtt a táv is, ezért hivatalos Bolza-körrekordot nem lehet hirdetni.

A MATE sportos egyetem. Az ott tanulók vagy oktatók huszonöt féle sportág közül választhatnak, amihez nagyon jól kapcsolódik az Arborétum vezetésének kezdeményezése, mondta dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem rektora, aki nemcsak hivatalból vett részt a versenyen, hanem futóként is.

Miután a Szarvasi Arborétum a MATE tagintézménye, Gyuricza Csaba haza jött. Nem jött üres kézzel. Ajándék volt a puttonyában, olyan, amit még a Pepi-kert vezetője sem tudhatott.

Elárulta, olyan fejlesztéseket szeretnének a Szarvasi Arborétumba célzott 25 millióból megvalósítani, amik annak a szolgáltató funkcióit tovább tudják erősíteni a minél több látogató érdekében.

A Bolza-körök állandó, illetve a szarvasi futóversenyek gyakori háziasszonya elmondta, minden alkalommal jutalmaznak egy tehetséges szarvasi sportolót. Legutóbb Hajduch Nándor birkózó kapta a “Szarvasért” Alapítvány Decathlon-utalványát. Most Keller Gergő kajakos vehette át az utalványt az alapítvány elnökségi tagjától, Ozsváth Zsuzsannától. Gergő Eb-n K-1 500-on harmadik, vb.-n K-2 500-on dobogós, illetve K-4 500-on negyedik helyezett volt.

A bemelegítést Lovász György és Ruzsinszki György szakmai, valamint Tálas Bendegúz válogatott karatés, a Szegedi Tudományegyetem angol-testnevelés szakos hallgatója tevőlegesen is segítette. Bendegúz szakpárja pont passzolt ehhez a naphoz. Napsütésmentes angolosan sportos idő volt.

Először a gyerekeket indították el a 2,5 kilométeres távra, majd némi előny után indultak a hosszabb távokat vállalók.

Hivatalos körrekordot nem hirdettek. A 2,5+ kilométeres távon a 11-14-es korcsoportba eső Mézes Virág Emese volt a leggyorsabb. Ő 12:15 perc alatt teljesítette az egy kört.

Két kört 22:25-tel Váncsodi Norbert (19-30) tudott le elsőként. A négy kört vállalók közül 44:32-vel Gyóni Gábor (41-50) volt a leggyorsabb.

A részletes eredményeket itt böngészheti.

A szakmád a szenvedélyed? Jelentkezz!

A Meg nem született gyermek szobra Szarvasra érkezett

A Meg nem született gyermek szobra Szarvasra érkezett