in ,

Javában zajlik a regionális karateközpont kialakítása

Alakul a regionális karateközpont a Plastolus épületében (Fotó: Babák Zoltán)

A Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület leendő edzőtermébe invitálta a városvezetést, illetve Dankó Béla országgyűlési képviselőt a karatésok két vezetője, Lovász György és Ruzsinszki György, valamint Bődi Péter, a kivitelező INTEGRÁL Építő Zrt. elnöke, hogy megtekintsék a Délkelet Magyarországi Regionális Karateközponton folyamatban levő munkálatokat.

Az edzőterem, japánul dojo (dozsó) a Plastolus főépülete keleti szárnyának a földszintjét foglalja majd el. A munkálatok egy hónapja kezdődtek, és ha minden jól megy, akkor márciusban átadó. A több tatami elhelyezésére lehetőséget biztosító edzőterem mellett lesz egy funkcionális terem is, ahová szeretnének Szarvas teljes lakosságának rekreációs lehetőséget biztosítani.

Jelenleg közel százan sportolnak az egyesületben. Negyedük szenior, a többiek fiatalok, többnyire iskoláskorúak. Köztük számtalan magyar bajnoki címmel bíró, Európa-kupa helyezett, illetve egy Európa-bajnoki ezüstérmes karatés is van, mondta Lovász György az egyesületről.

A meghívottak közül csak Dankó Béla tudott részt venni a bejáráson, ő így reflektált a sportvezető mondataira.

“Szarvas valamikor nemzeti sportváros volt. Ma is sok olyan egyesület működik a városban, ahol nagyon színvonalas munka folyik. Ilyenek a karatésok is, akik a munkájukkal kiérdemelték, hogy olyan támogatást kapjanak, aminek segítségével regionális edzőközpontot alakítsanak ki. Ezzel akár a válogatott edzőtáborait, vagy akár külföldi versenyzők felkészüléseit is Szarvasra vonzhatják”, fogalmazott Dankó Béla.

A kivitelezési feladatokat alvállalkozóként az INTEGRÁL Építő Zrt. végzi. Jelenleg a bontási munkálatok nagy részén túl vannak, jöhet az építkezés. Megérkeztek és cserére várnak az ablakok. Attól kezdve látványosan fog változni az új regionális karateközpont képe.

Az élhetőségi pontszámok Magyarország különböző járásaiban

Egy felmérés szerint a Szarvasi Járás a kilencedik legélhetőbb, a második legbiztonságosabb

A szakmád a szenvedélyed? Jelentkezz!