Menu
in ,

Javában zajlik a regionális karateközpont kialakítása

Alakul a regionális karateközpont a Plastolus épületében

Alakul a regionális karateközpont a Plastolus épületében (Fotó: Babák Zoltán)

A Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület leendő edzőtermébe invitálta a városvezetést, illetve Dankó Béla országgyűlési képviselőt a karatésok két vezetője, Lovász György és Ruzsinszki György, valamint Bődi Péter, a kivitelező INTEGRÁL Építő Zrt. elnöke, hogy megtekintsék a Délkelet Magyarországi Regionális Karateközponton folyamatban levő munkálatokat.

Az edzőterem, japánul dojo (dozsó) a Plastolus főépülete keleti szárnyának a földszintjét foglalja majd el. A munkálatok egy hónapja kezdődtek, és ha minden jól megy, akkor márciusban átadó. A több tatami elhelyezésére lehetőséget biztosító edzőterem mellett lesz egy funkcionális terem is, ahová szeretnének Szarvas teljes lakosságának rekreációs lehetőséget biztosítani.

Jelenleg közel százan sportolnak az egyesületben. Negyedük szenior, a többiek fiatalok, többnyire iskoláskorúak. Köztük számtalan magyar bajnoki címmel bíró, Európa-kupa helyezett, illetve egy Európa-bajnoki ezüstérmes karatés is van, mondta Lovász György az egyesületről.

A meghívottak közül csak Dankó Béla tudott részt venni a bejáráson, ő így reflektált a sportvezető mondataira.

“Szarvas valamikor nemzeti sportváros volt. Ma is sok olyan egyesület működik a városban, ahol nagyon színvonalas munka folyik. Ilyenek a karatésok is, akik a munkájukkal kiérdemelték, hogy olyan támogatást kapjanak, aminek segítségével regionális edzőközpontot alakítsanak ki. Ezzel akár a válogatott edzőtáborait, vagy akár külföldi versenyzők felkészüléseit is Szarvasra vonzhatják”, fogalmazott Dankó Béla.

A kivitelezési feladatokat alvállalkozóként az INTEGRÁL Építő Zrt. végzi. Jelenleg a bontási munkálatok nagy részén túl vannak, jöhet az építkezés. Megérkeztek és cserére várnak az ablakok. Attól kezdve látványosan fog változni az új regionális karateközpont képe.

Exit mobile version