Menu
in ,

Aszalt áfonyával sült pulykamell a karácsonyi menübe

Aszalt áfonyával sült pulykamell

Aszalt áfonyával sült pulykamell (Fotó: Gallicoop Instagram)

Ezzel az omlós, aszalt áfonyával sült pulykamellel kívánunk nektek áldott karácsonyt, és jó étvágyat a finom falatokhoz! 🎄

Aszalt áfonyával sült pulykamell 4 főre
4-6 szelet pulykamell
aszalt vörösáfonya
1,5 dl balzsamecet
4-5 ág friss rozmaring

bors
frissen őrölt szerecsendió
1 ek vaj
1 ek dijoni mustár

A pulykamellet sóval, borssal, frissen őrölt szerecsendióval bedörzsöljük, vékonyan bekenjük a mustárral. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, beletesszük a pulykamell szeleteket, mindkét oldalukat fehéredésig sütjük. Felöntjük a balzsamecettel, beledobjuk a serpenyőbe a vörösáfonyát, megszórjuk a rozmaringgal. Fedővel letakarjuk, közepes hőfokon 15 perc alatt elkészítjük. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Forrás: Gallicoop.hu)

Exit mobile version