in ,

Békebeli kabaré szilveszterkor a Cervinusban

A Cervinus Teátrumban szerdán, csütörtökön és pénteken – Szilveszter napján is – Dósa Zsuzsa rendezésében „Zenés szilveszteri kabaré” várta nézőit. A jó másfélórás előadás mindhárom nap kicsit más volt, hiszen a színészek elfoglaltak, nem mindenki tudott mind a három nap Szarvason lenni és játszani.

Az óév búcsúztatásának régen elengedhetetlen része volt a kabaréjelenetek sora, dalok, amelyek önfeledt nevetésre késztetik a nézőt, feledve a gondot, ami legtöbbünk életében jelen van. Elgondolkoztam azon, vajon a színészeknek milyen érzés úgy játszani kabarét, úgy énekelni dalokat a nézők szemébe nézve, hogy nem látják az arcokat – hiszen azt maszk fedi. Az igaz, a nevetéssel, a tapssal nem spórolt a közönség. Többek között Nóti Károly, Heves Ferenc, Békeffi István Rubió Lajos, László Miklós jeleneteit láthattuk a harapós kutyáról a vizes (vagy száraz) lakásról, a fogorvosról a feleségről és a szeretőről. Egy jó „pesti üzletről”. A bundáról és a vegetáriánus létről, csábító nőről, elcsábult férfiról. Beszélgetést két nő, majd a másik jelenetben két férfi között – óriási a különbség. És hallottunk a zipzárról is, ami miatt … De itt volt az orvos, Mandela és Buzdics is.

A jelenetek között dalok, kuplék hangoztak el: volt az elmaradhatatlan Hacáré, Például te, Gyere te nímand, Padam, padam, Velencén 985-ben. Hívták egymást a Horvát kertbe Budára, és Jánost várták a János-hegyre, az omnibusz tetején utazva. Természetesen mindez „csak komédia”.

Akik szórakoztatták a közönséget: Nádházy Péter, Boronyák Gergely, Komáromi Anett, Timkó János, Varga Viktor, Tatár Bianka, Ragány Misa, Nagy Róbert, Vanya Tímea, Harcsa Boglárka, Papp Csaba, Eva Javorská, Bíró Gyula és Balázs Henrietta.

A színészek zseniálisan mókáztak és álltak át egyik jelenetből a másikba vagy éppen fakadtak dalra. A közönség pedig mindhárom napon önfeledten szórakozott.

Dósa Zsuzsa rendező, mint mindig ügyelt arra, hogy minden színészére egyformán essen a fény, hogy mindenki, aki játszott, énekelt, legyen olyan jelenete, dala, amikor a közönség csak neki, nekik tapsol. A színművészek tudásuk legjavát adták, hogy szórakoztassák a közönséget, akik tapssal, nevetéssel köszönték meg a Cervinus Teátrum művészeinek a vidám estét.

Galambos Edit

Báró Harruckern János még az Árpád Szálló oldalából figyeli a főutca forgalmát 2022. január 1-én

Szarvas 300: Így ünnepelték a város 100. szülinapját

A Természetes Szelekció nem bírt a Hooligansszal

Alsóházban és felsőházban folytatódott a bajnokság