in ,

45 szarvasi karatés vizsgázott sikerrel

Számos újdonsült fehérövessel erősödött a Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület
Számos újdonsült fehérövessel erősödött a Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület (Fotó: Babák Zoltán)

Az év első eseményeként övvizsgára került sor a Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesületnél. A megmérettetésre az elmúlt két hétben készültek fel a növendékek a félév ismeretanyagának ismétlésével és a formagyakorlatok csiszolásával. Szombaton a regisztrációt követően még egy bemelegítésre, majd az utolsó simításokra került sor, ezt követően a vizsgázók számot adhattak tudásukról. Tíz órakor a fehér övre vizsgázók léphettek tatamira, egészen pontosan az első gyermekfokozatért indulók.

A követelmények szerint be kellett mutatniuk állásból a védést (age-uke), ütést (choku zuki) és rúgást (mae-geri). Ezután az alap küzdőtechnikákra, az első kezes ütésre (kizami zuki) és a köríves rúgásra (mawashi geri) került sor, majd az erőnlét következett fekvőtámasz, felülés, homorítás és térdfelrántásos szökdelés formájában.

A délelőtt további részében a magasabb fokozatokra került sor. Itt már a program részét képezték a kötött páros elemek és az egyre bonyolultabb formagyakorlatok is, a sötétebb övekre pedig szabadküzdelembeli jártasságukat is bizonyítaniuk kellett a vizsgára jelentkezőknek, amit a folyamatos versenyzésből adódó rutinnak köszönhetően kimondottan magas színvonalon mutattak be a sportolók.

Mivel a vizsgát alapos felkészülés előzte meg, így az egyesület számos újdonsült fehérövessel és magasabb fokozatú karatéssal erősíthette tovább csapatát.

A már fekete öves Borzi Balázs, Nagy Máté és Kerti Kelemen edzősködésükkel segítették a fiatalok felkészülését és a vizsga lebonyolítását.

Számos újdonsült fehérövessel erősödött a Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület
Számos újdonsült fehérövessel erősödött a Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület (Fotó: Babák Zoltán)

Megszerzett övfokozatok 2021. január 15-én:

10A fokozat: Bella Marcell. Kovács Kolos, Nyerges Anna, Valastyán Zsófia Luca, Szebegyinszki Zétény, Czigléczki Ádám, Palotai Vince János, Brhlik Lili Virág, Kelemen Kornél, Zelenák Ádám, Szelindi Károly Albert, Stromey Vilmos, Skorka Zsolt, Demeter László, Horváth Benjámin, Makai Luca, Megyeri Molli, Palyov Zsombor, Suszter Lénárd, Virág Milán, Lesfalvi Nada, Laucsik Pál

10B fokozat: Huszár Ádám János, Huszár Máté Bence, Dubovecz Roland, Bobvos Kornél

10. fokozat: Rómer Lili

9A fokozat: Steinmacher Petra, Gulyás Zétény, Roszik Adrienn, Mészáros-Berkecz Etele, Bagi Bence, Zvara Daniella

9. kyu: Szebegyinszki Rita

8. kyu: Bagosi Marianna

7. kyu: Bagi Ádám, Hodálik Balázs Bence

6. kyu: Tóth Zalán, Kiss Dániel, Dula Réka, Ádám Hunor, Susányi Zoltán

5. kyu: Terjánszky Bence

2. kyu: Kemény Ákos, Ruzsinszki Balázs

Együtt emlékeztek a szarvasiak a doni hősökre

Ismét együtt emlékeztek a szarvasiak a doni hősökre

Pulykamell bazsalikompesztóval, pirított fenyőmaggal, kevert salátával

Pulykamell bazsalikompesztóval, pirított fenyőmaggal, kevert salátával