in ,

Nagy érdeklődés volt a Körösvölgyi Állatpark évadnyitó túrájára

Nagy érdeklődés volt a Körösvölgyi Állatpark évadnyitó túrájára
Nagy érdeklődés volt a Körösvölgyi Állatpark évadnyitó túrájára (Fotó: Babák Zoltán)

Barangolás szelíd vadak között címmel meghirdetett szezonnyitó eseményére várta a látogatókat a Körös Maros Nemzeti Park Körösvölgyi Állatparkja ma délelőtt. Ezzel a rendezvényükkel csatlakoztak a “Téli túrák nemzeti parkjainkban” elnevezésű országos programsorozathoz.

A látogatók érkeztek is szép számmal. A túra során az érdeklődők megfigyelhették a téli álmát szendergő félig éber nyestkutyát, majd az aranysakálokról hallhattak érdekességeket bővebben Körömi Krisztinától, a Körösvölgyi Állatpark vezetőjétől.

Innen vaddisznókhoz, majd az agancsa levetése előtt álló Bátorhoz, a gímszarvashoz vezetett a séta. Az európai bölények, illetve a tavon nyüzsgő madarak után megcsodálhatták a fakó keselyűket. A vezetett túra a szürke farkasoknál zárult.

A Körösvölgyi Látogatóközpontban már most megtekinthető egy kiállítás a kunhalmokról. A következő, ehhez kapcsolódó program is érdekesnek ígérkezik. Március 5-én két kunhalomkutató, dr. Bede Ádám régész és Deák Balázs kutató fogja megosztani az érdeklődőkkel az elmúlt ötezer év tanúival kapcsolatos kutatási eredményeit.

Kozák János mond beszédet dr. Aszódi Imre szülőházánál

Kozák János: A magyar kultúra akkora óceán, hogy abban csak fürödni lehet, átúszni nem lehetséges

Telt házas Cervinus-gála összegzéssel

Telt házas Cervinus-gála összegzéssel