in ,

Telt házas Cervinus-gála összegzéssel

Telt házas Cervinus-gála összegzéssel
Telt házas Cervinus-gála összegzéssel

A Cervinus Teátrum az elmúlt évben csak online ünnepelhette meg a magyar kultúra napját a pandémia miatt. Az idén ismét nagyszabású ünnepi musical gálával készült a közönségnek, Jégvirág címmel, amit Dósa Zsuzsa szerkesztett és Varga Viktor rendezett.

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát Csekén. 1985-ben Fasang Árpád zongoraművész vetette fel, hogy ezen a napon ünnepeljük a magyar kultúrát. 1989-ben tették ötletét hivatalossá.

A telt házas közönség legnagyobb örömére nagyon profi szerkesztésű, rendezésű és kivitelezésében is látványos, előadásban lehetett részünk, olyan csodálatos énekhangú művészekkel, mint Szemerédi Bernadett, Timkó János, Tatár Bianka, Nádházy Péter Szente Árpád Csaba, Nagy Róbert, Rigler Renáta, Schupp Gabriella, Enyingi Zsófia és Papp Csaba. Ezúttal nem énekelt Boronyák Gergely, aki prózában mutatta be a magyar kultúra gyöngyszemeit, egy komoly, József Attila és egy vidám Karinthy Frigyes művet tolmácsolt.

Nem maradhatott el a tánc sem a gáláról, a Tessedik Táncegyüttes ismét fergeteges koreográfiával volt jelen, a Cervinus Tánckara pedig a színművészek dalait színesítette jelenlétével.

Igazán profi, színes, színvonalas, emelkedett hangulatú, lazának tűnő előadást láttunk, ami az alkotók, a művészek örömét, szeretetét sugározta. Az előadást dr. Dósa Zsuzsa művészeti igazgató celebrálta, mutatta be kollégáit, és köszönte meg a közönség szeretetét, támogatását.

A Cervinus Teátrum több idézettel hirdette az előadást. Az egyik, Konrád György gondolata így szólt: “Megismételhetetlen színház vagyok, mint minden ember. Szereplőim mindazok, akikkel találkoztam. Ezt a pótolhatatlan és másolhatatlan színházat nagyra tartom mindenkiben”.

A Cervinus minden évben összegez egy rövid kisfilmben, ami a színház oldalain nézhető meg, ebben számszerűsítik is az elmúlt évi munkájukat.

2021-ben a pandémia miatt online előadásokat készítettek (két felolvasószínházat és több magyar és szlovák mesét vettek fel), e vetítéseket 13 ezer néző látta. A Cervinus Művészeti Fesztiválon 14 napon keresztül szinte minden nagyszínházi előadásuk teltházas volt. Készítettek két játékfilmeket (Dögölj meg, drágám, Hurok kétszemélyre, Ketten) is.

Az új bemutatókat közel ötezer néző látta, a felolvasószínház egyre népszerűbb műfaj a Cervinusban, mind a színészek, mind a közönség körében.

Több díjat is kapott a színház munkájáért. Varga Viktor Szarvas város turizmusáért díjat vehetett át. A nyári fesztiválon a Sors bolondjai című előadást három díjjal is jutalmazták: Dósa Zsuzsa a legjobb rendezésért, Boronyák Gergely és Timkó János a legjobb színészi alakításért vehetett át elismerést. Balázs Henrietta a Cervinus Nívódíját érdemelte ki. 2021-végén Altmann Roland Magyar Teátrumi Díjban részesült.

A színházon kívül a mozi, a Zenepavilon, a Szilvanapok és a Kenumaraton is a Cervinus Teátrum rendezésében, szervezésében valósul meg, ahogyan nagy ünnepeink műsorait is ők adják, koordinálják. „A Cervinus Teátrum az a hely, ahol fontos a közönség. Örülünk, hogy velünk voltak, köszönjük, hogy önökkel lehetünk!” – olvasható a kisfilmben.

Mi, nézők, köszönjük, hogy van a Cervinus Teátrum, aki sokféle kultúrát biztosít, nem csak a Szarvason élők részére!

Galmbos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Nagy érdeklődés volt a Körösvölgyi Állatpark évadnyitó túrájára

Nagy érdeklődés volt a Körösvölgyi Állatpark évadnyitó túrájára

Pulykamell szőlőmártással

Pulykamell szőlőmártással