Menu
in ,

Nagy érdeklődés volt a Körösvölgyi Állatpark évadnyitó túrájára

Nagy érdeklődés volt a Körösvölgyi Állatpark évadnyitó túrájára

Nagy érdeklődés volt a Körösvölgyi Állatpark évadnyitó túrájára (Fotó: Babák Zoltán)

Barangolás szelíd vadak között címmel meghirdetett szezonnyitó eseményére várta a látogatókat a Körös Maros Nemzeti Park Körösvölgyi Állatparkja ma délelőtt. Ezzel a rendezvényükkel csatlakoztak a “Téli túrák nemzeti parkjainkban” elnevezésű országos programsorozathoz.

A látogatók érkeztek is szép számmal. A túra során az érdeklődők megfigyelhették a téli álmát szendergő félig éber nyestkutyát, majd az aranysakálokról hallhattak érdekességeket bővebben Körömi Krisztinától, a Körösvölgyi Állatpark vezetőjétől.

Innen vaddisznókhoz, majd az agancsa levetése előtt álló Bátorhoz, a gímszarvashoz vezetett a séta. Az európai bölények, illetve a tavon nyüzsgő madarak után megcsodálhatták a fakó keselyűket. A vezetett túra a szürke farkasoknál zárult.

A Körösvölgyi Látogatóközpontban már most megtekinthető egy kiállítás a kunhalmokról. A következő, ehhez kapcsolódó program is érdekesnek ígérkezik. Március 5-én két kunhalomkutató, dr. Bede Ádám régész és Deák Balázs kutató fogja megosztani az érdeklődőkkel az elmúlt ötezer év tanúival kapcsolatos kutatási eredményeit.

Exit mobile version