in ,

Dúró Dóra és Földesi Mihály lakossági fórumon találkozott szimpatizánsaikkal Szarvason

Földesi Mihály, a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjelöltje és Dúró Dóra, a párt alelnöke a szarvasi lakossági fórumon
Földesi Mihály, a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjelöltje és Dúró Dóra, a párt alelnöke a szarvasi lakossági fórumon (Fotó: Babák Zoltán)

Választási kampányeseményre invitálta a szarvasiakat a Mi Hazánk Mozgalom Békés megye 2. számú választókerületének képviselőjelöltje, Földesi Mihály, valamint a párt alelnöke, Dúró Dóra a Vadászkürt Vendéglőbe.

Dúró Dóra négygyermekes anyaként ajánlotta a négygyermekes apát, Földesi Mihályt a választók figyelmébe. Mint mondta, a demográfiai helyzet olyan válságos Magyarországon, hogy megoldására akár politikai intézkedésekre is szükség lesz.

Amennyiben a 2022-es választások során a Mi Hazánk Mozgalom képviselői bejutnak az Országgyűlésbe, a korrupció visszaszorítása érdekében eltörölnék a mentelmi jogot. Jelöltjeik mind vállalták, hogy soha nem fognak e mögé bújni.

Fontosnak tartják a gazdasági önrendelkezés felé való elmozdulást azzal, hogy a mezőgazdaságra, illetve az erre épülő élelmiszeriparra helyeznék a hangsúlyt.

A tanárok sztrájkja kapcsán kitért az oktatási programjukra. Elmondása szerint a jövő generációival minden nap nyolc órát foglalkozó embereket jobban meg kellene becsülnie a kormánynak, ezért a Mi Hazánk Mozgalom a diplomás átlagbér szintjére emelné a fizetésüket, szakmai szabadságot és megfelelő fegyelmezési jogköröket biztosítanának számukra, valamint társadalmi megbecsültséget.

A coviddiktatúrával egyedül az MHM szállt szembe. Minden járványügyi intézkedést megszüntetnének, amennyiben hatalomra kerülnének.

Óriási hazugságbuborékot épített fel a kormány Magyarországon, mondta Dúró Dóra a lakossági fórumon. Az MHM elnökhelyettese emlékeztetett arra, hogy csak két hét bezárás ígéretével indult a már két éve tartó korlátozások időszaka. Mindeközben – ahogy a világban, úgy – Magyarországon is egy radikális átrendeződés ment végbe, a leggazdagabb 1 százalék még gazdagabb lett, a maradék 99 százaléknak pedig csökkent a jövedelme, nehezedett a megélhetése, mondta. A Mi Hazánk Mozgalom azt javasolta, hogy a járvány haszonélvezőire, például a multinacionális kereskedelmi láncokra vessen ki egy szolidaritási adót a kormányzat. “Gazdaságunknak az egyik legnagyobb problémája az, hogy évente a multinacionális cégek több pénz visznek ki Magyarországról, mint amennyi ide – akár uniós támogatásként is – érkezik” fogalmazott a politikus.

Amikor ezt a kérdést feltette Orbán Viktornak az Országgyűlésben, a miniszterelnök elismerte, hogy így van, de azóta sem tett semmit ellene, jelentette ki.

Javasolták, hogy a kaszinókra és a gyógyszergyártókra vessenek ki szolidaritási adót, hogy abból mérsékeljék azokat a veszteségeket, amiket a járványt legjobban megsínylő ágazatok, mint például a vendéglátás és a turizmus elszenvedett, kompenzálják. Ezeket nem lépte meg a kormány, helyette az államadósságot Gyurcsány Ferenc idejében látott méretűre duzzasztotta, állította Dúró Dóra.

Földesi Mihály a békési önkormányzatban, illetve a megyegyűlésben is képviselő. Mindkét helyen a konstruktív ellenzék szerepét igyekeznek betölteni.

Békésen utóellenőrzik a beruházásokat, átnézik a költségvetést. Ezt nem mindig szokták jó néven venni tőle. A megyei közgyűlés pénzügyi bizottságának az elnöke, ahol szintén komolyan átnézik, mire megy el pénz.

“Mi úgy gondoljuk, hogy az első és legfontosabb dolog a nép. Ami a népnek jó, azt nekünk tudomásul kell venni, és meg is kell szavaznunk”, osztotta meg az MHM filozófiáját.

Földesi Mihály, a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjelöltje és Dúró Dóra, a párt alelnöke
Földesi Mihály, a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjelöltje és Dúró Dóra, a párt alelnöke (Fotó: Babák Zoltán)

Arra a kérdésünkre, hogy mire számítanak, válaszában visszakanyarodott a korábbi választásokig, amikor mindenki 3 százalékra várta őket, de 7-tel végeztek. Ennek a jó szereplésnek köszönhetően jutott be ő is a megyegyűlésbe.

Az április 3-i választásokon megyei szinten jobb eredményre számít az országosnál, amire 8 százalékot vár, de a 6 és 10 százalékos sávot biztosra veszi. Erre utal az is szerinte, hogy miután szombaton felvették az íveket, vasárnap este már 608 aláírása volt.

Országos szinten jelen pillanatban az látszik, hogy vannak nehéz körzetek, de a listaállításhoz szükséges 71 körzetben már megvan a képviselőjelöltjüknek a szükséges aláírás-mennyiség.

Amennyiben a parlamenti küszöböt átlépik, az Országgyűlésben nagyon odafigyelő ellenzékként is a konstruktivitás fogja jellemezni munkájukat. Ahonnan olyan ötlet érkezik, ami a népnek jó, és az ő elveik, politikájuk is megjelenik benne, azt meg fogják szavazni.

Reméli, hogy a választási eredmények úgy alakulnak, hogy ők lehetnek a mérleg nyelve a két nagy politikai tömb között.

Betonozzák az új békésszentandrási szennyvízkezelő tömbösített műtárgyának alaplemezét

190 köbméter beton került a helyére tegnap az új szentandrási szennyvízkezelőben

Készülnek a a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumból az iskolai közösségi szolgálat keretében segíteni érkezett diákok

Vízkereszttől hamvazószerdáig: családi nap a Tessedik Sámuel Múzeumban