in ,

U17-es nemzetközi aranyérem, Diák I-es ob. bronz és 5. helyezés a hétvége birkózómérlege

A Vasas csapatával Tóth Patrik (álló sor jobb szélén)
A Vasas csapatával Tóth Patrik (álló sor jobb szélén)

A Vasas SC birkózószakosztályának köszönhetően Tóth Patrik Lengyelországban, egy nemzetközi versenyen vett részt szombaton.

Patrik a 71 kilogrammosok között mérkőzését megnyerve nyert aranyat az U17-es korosztályban. Edzője, Sükösd Attila köszönetét fejezte ki a Vasas birkózószakosztályának, azon belül is Wöller Ákosnak és Wöller Gergőnek a segítségükért.

Gratulálunk Patrik!

Vasárnap Somogyjádon a Szarvasi Birkózó Egyesület Diák I-es korosztályú birkózói léptek szőnyegre a Szabadfogású Országos Bajnokságon. “Minden kisbirkózónk nagy reményekkel vágott neki a versenynek, ezért mi is bíztunk abban, hogy a mindennapos kemény edzésmunka megmutatkozik a versenyen”, foglalta össze az előzetes reményeket Sükösd Attila.

Tóth Kevin kemény ellenféllel találkozott a 38 kilósok súlycsoportjában, aki erősebbnek bizonyult nála, így sajnos kiesett a versenyről.

“Nem mondom, hogy ez lenne a reális helyezés az ő esetében. Tudja miben hibázott, ezt megbeszéltük, és a jövőben ki fogjuk javítani. Biztos vagyok benne, hogy lesz ő ob. érmes majd a későbbiekben”, nyilatkozta Kevinről edzője.

Bogyó Benedek egészen a bronzmérkőzésig jutott, ahol sajnos fegyelmezetlensége miatt lecsúszott a dobogóról, és így a 38 kilósok között a pontszerző ötödik helyen végzett.

“Beni nemrég igazolt át Szarvasra. Az elmúlt egy évben hatalmas fejlődésen ment át, de nem szeretném, hogy itt megálljon. A bronzérmet már a kezében érezhette, de önfejűsége miatt lecsúszott róla. Ne feledjük, csak első éves ebben a korosztályban, év végén a diákolimpián a saját hasznunkra fordítjuk ezt a kellemetlen tapasztalatot.”

Neumann Kristóf (42 kg) igen kellemetlen sorsolást kapott, de szépen vette az akadályokat, a bronzmeccsig küzdötte magát, ahol esélyt sem adva ellenfelének megszerezte a bronzérmet.

“Kristóf az elmúlt időszakban talán fejben fejlődött nagyot. Mostmár képes a lehető legfegyelmezettebben és a lehető legnagyobb akarással küzdeni. Az ő súlycsoportja az egyik legerősebb most az országban, így külön öröm számomra, hogy dobogón láthattam“, fűzött magyarázatot Neumann Kristóf eredményéhez edzője.

“Mindent egybe véve jól birkóztak a gyerekek. Hosszú az út még , de toljuk tovább a szekeret. Sok ügyes fiatal van még a teremben, és bízom benne, hogy hamarosan megpróbálnak borsot törni a nagyobbak orra alá”, fogalmazott a szarvasi birkózókról büszke edzőjük.

A hétvégén a Diák II-es korosztályú versenyzők számára Győrben rendezik az országos bajnokságot.

Dr. Kulcsár László, Győrffy Balázs és Dankó Béla

A jövő lehetőségeiről tájékoztatták a mezőgazdaság szereplőit a NAK vezetői

Harcsa Boglárka, Szemerédi Bernadett (hátul) és Timkó János August Strindberg Julie kisasszony című naturalista szomorújátékában

Vergődő szerelem Szent Iván éjjelén