in ,

Itthon tudta tartani a három pontot a Hunyadi

Balázs Milán két góllal járult hozzá a Hunyadi három pontjához a tavaszi nyitómérkőzésen
Balázs Milán két góllal járult hozzá a Hunyadi három pontjához a tavaszi nyitómérkőzésen (Fotó: Babák Zoltán)

Szabadrúgásból született az első gól a Hunyadi tegnapi hazai mérkőzésén, amikor a megyei másodosztály A csoportjában a Mezőkovácsházi TE együttesét fogadták.

A vendégek egy véleményes helyzetből megítélt szabadrúgást váltottak pontra a 28. percben (Györgyi Zoltán, 0–1).

Az egyenlítésre sem kellett sokat várni. A 37. percben Olasz Imre kiugratta Balázs Milánt, aki Tóth Krisztián mellett a labdát külsővel elgurítva szerezte meg az egyenlítést (1–1).

Egy bedobás utáni kavarodásban az elalvó hazaiakról leforduló Mag Róbert ismét vissza tudta venni a vezetést csapata számára (41′ 1–2).

A félidő vége előtt lélektanilag jókor jött a Hunyadi számára ítélt büntető. Olasz Imrével szemben szabálytalankodtak, Lós István váltotta gólra a lehetőséget.

A második játékrészben talán kicsit többet támadtak a kétszer is vezetést szerző vendégek, de a hazaiak is megtettek mindent a három pont érdekében.

A szerencse a Hunyadinak kedvezett. A 61. percben a jobb szélen Virág Imre és Lós kényszerítője után a jobb oldalon érkező Balázs Milán elé adták a labdát, akinek csak az üres kapuba kellett pöckölnie azt (3–2).

A mérkőzés hátralevő részében a Szentandrás igyekezett tartani előnyét. Boér Zsolt edző minden kispadon ülőt a pályára küldött, hogy ezzel is menjenek az értékes másodpercek.

“A mai mérkőzéshez a csapat hozzáállása maximálisan jó volt annak ellenére, hogy a felkészülésünk borzasztóan sikerült. Az edzéslátogatásunk siralmas volt. Nem ezt vártam volna azután, hogy az ötödik helyen fordultunk. Azt hittem, hogy ez egy plusz motivációt fog adni a játékosoknak. A héten össze is ültünk, hogy ezen változtatni kell, mert így sokáig nem fog menni. A mérkőzés alapján úgy néz ki, hogy ez a beszélgetés használt, de majd a jövő heti edzéslátogatásokból fog kiderülni”, mondta Boér Zsolt, a Hunyadi edzője.

Békésszentandrási HSE–Mezőkovácsházi TE 3–2 (2–2)

Békésszentandrás, 80 néző. Vezette: Minda Róbert.

Békésszentandrási HMSE: Buzás Bálint, Balogh Martin, Filyó Tamás, Kovács Norbert, Dernovics Tamás, Olasz István, Mochnács Gábor (46′ Tasi Kristóf), Lós István (90′ Kaszás Krisztián), Virág Imre (81′ Kozák Balázs), Olasz Imre (58′ Uhljár Szabolcs) – Balázs Milán (90′ Nemcsényi Bence), Játékos-edző: Boér Zsolt
Jók: Balázs, Lós, Filyó, Olasz István, Dernovics (a mezőny legjobbja)

Mezőkovácsháza: Tóth K. – Laduver (Kopócs), Simondán (Bíró), Györgyi, Csende, Mittnacht, Mag, Matuz T. (Sódar), Fenyves (Patyi), Lestyán, Varga G. Játékos-edző: Bíró Tibor.

Boér Zsolt: Úgy gondolom, hogy megérdemelt győzelmet arattunk. Az első félidőben lefociztuk a Kovácsházát ott gólokkal kellett volna vezetnünk. A vége egy kicsit melegre sikeredett, de a lelkesedésünk és az akarásunk alapján mindenképp rászolgáltunk a három pontra.

Két iskola sakkozói mérkőztek

Bartus Beatrix és Sallai Krisztina leleplezi Kelemen Ilona Cikka Életem gyöngye című, mályvavirágot ábrázoló szobrát

Mályvavirág szobor figyelmezteti az elhaladókat a méhnyakrákszűrés fontosságára