in ,

Sechna Gábor: Egyszer már megnyertük ezt a mérkőzést, csak x lett a vége

Bakró Géza visszatért korábbi klubjához
Bakró Géza visszatért korábbi klubjához (Fotó: Babák Zoltán)

Három fordulóval az alapszakasz vége előtt két idegenben játszott mérkőzést követően a Nagyszénás SE-t fogadta a Csabacsűdi GyLSE együttese vasárnap. A két csapat maga elé két teljesen más célt kitűzve lépett pályára; míg a vendégek a felsőházba igyekeznek, addig a vendéglátók a kieső helyektől igyekeznek biztos távolra kerülni.

A csűdiek két állandó kezdőjük, Mojzsis Martin és Kasik Márk nélkül léptek pályára. Megérkezett viszont Bakró Géza, aki egy évtizeddel ezelőtt már három szezont játszott a település válogatottjában.

Az első félidőben a játék alapján az derült ki, hogy a csabacsűdiekben nagyobb a motiváció. Lefocizták a szénásiakat, az első négy percben akár a három pont sorsát is eldönthették volna. Szereztek három szögletet, vagy kétszer ennyi bedobást, mindezt a vendégek kapuja előtt.

Ezek egyikéből Rafaj Roland bedobásából Viszkok Dániel fejelt egy gólt közelről (3′ 1–0). Ezután sem álltak le a csűdiek, hat-hét száz százalékos helyzetet hagytak ki, ami ahogy az lenni szokott, megbosszulta magát. A félidő vége előtt a szénásiak egyenlítettek, így a lélektani előny odalett (44′ Darida Ádám 1–1).

“Ordító helyzeteket hagytunk ki, de előbb-utóbb csak berúgjuk!”,

fogalmazott a mérkőzés után az első 45 percről Sechna Gábor edző.

A második félidőre az egyenlítő gól lendületet adott a vendégeknek. Kiegyenlített játék folyt. Mindkét kapu előtt alakítottak ki helyzeteket, de gól már nem született.

“Egyszer már megnyertük ezt a mérkőzést, csak x lett a vége. Aki nem látta az első félidőt, az a másodikban egy kiegyenlített mérkőzést láthatott, ahol mindkét csapat nyerhetett volna, időnként egy kicsit parázs is volt. A helyzeteket be kell rúgni”, foglalta össze a két eltérő játékrész tapasztalatait Sechna Gábor, a csabacsűdiek edzője. Utolsó mondatával utalt az elmúlt heti Jamina ellen mérkőzésre, ahol vezettek, végig meccsben voltak, és onnan fordítottak a csabaiak. Itt most a dupláját alakították ki az egy héttel azelőttinek.

Csabacsűdi GYLSE–Nagyszénás SE 1–1 (1–1)

Csabacsűd, 100 néző. Vezette: Láza András.

Rohony Márk – Sovány Pál, Viszkok Dániel (86′ Benyó Martin), Viszkok Csaba, Pecznik Péter – Gyurik Dániel (46′ Kiss Gábor), Styecz Dániel (63′ PecnyikGábor), Bakró Géza (81′ Jelen Szebasztián Szilveszter), Rafaj Roland, Sándor János, Endrefalvi Erik. Cserék: Petrovics Zsolt, Gerhát Krisztián
Edző: Sechna Gábor
Jók: Sovány Pál, Sándor János, Endrefalvi Erik

Nagyszénás: Magony – Godár, Darida, Takács, Libor, Kukovecz, Juhász, Vajgely, Rafaj P., Kovács L., Frankó (Márk). Edző: Tasi Róbert.

Sechna Gábor: Az első félidőben agyonnyertük a mérkőzést. A második félidő már kiegyenlített volt, mindkét csapat megnyerhette volna. A rengeteg kihagyott helyzet majdnem megbosszulta magát.

A mongol közösség tagjai a Gallicoop kapuja előtt

Mongolok: új mikroközösség Szarvason

Belinszki Zoltán (középen) a Békési betyárok olvasópróbáján

Az ötödik ősbemutató Belinszki Zoltánnal