in ,

1848. március 15-e megidézése a Gyakorlóban

„Vannak napok, melyek nem szállnak el,/De az idők végéig megmaradnak,/Mint csillagok ragyognak boldogan/S fényt szórnak minden születő tavasznak.”

Piros, fehér, zöld színárnyalatok, galamb- és egyéb motívumok, kokárda…A teremajtók szebbnél szebb ünnepi díszbe öltöztek. A Gyakorlóban mindenkin – diákon, tanáron – fehér ing, kokárda…Az óvodások útra készen, kezükben kis zászlók…Egészen a Fő téri Kossuth-szoborig, hogy a nemzeti színű lobogók küldetésüket ott tölthessék be…

Valami készül, valamire készülnek…Közeledik az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc évfordulója!

Ebből az alkalomból 2022. március 11-én pénteken tartott iskolánk megemlékezést, múltidézést: reggel az iskolarádió rendkívüli ünnepi adással jelentkezett a 7. osztályosok közreműködésével, akik Petőfi naplójából olvastak fel részleteket. Ezt követően a 3. osztályosok a Gyakorlós „kis Petőfi” vezetésével a Nemzeti dalt szavalva élőképezték az iskolai közösségnek – osztályról osztályra járva– a forradalmi sokaságot, s osztogatták a 12 pontot.

Harsant a szó… Dobbant a tettvágy.

Az emlékező események ezzel nem értek véget, 10 órától ünnepi műsort tekintettek meg a Gyakorló polgárai a Cervinus Teátrum művészeinek előadásában.

Ma emlékeztünk…emlékezzünk!

Ők éreztek…érezzünk!

Hittek…higgyünk!

„Ó nagy nap, szép nap, légy örökre áldott,
Hozz mindig új fényt, új dalt, új virágot!”

Szarvas Város ünnepi megemlékezésén Bíró Gyula intézményvezető a Diákönkormányzat vezetőivel közösen helyezi el az emlékezés koszorúját, majd a történelmi emlékút életfájánál emlékeznek meg a Gyakorlóintézmény diákvezetői a forradalom és szabadságharc hőseire.

Stafira-Lovas Ilona, vezetőtanár

Tímár Nándor és Bessenyei Domos edzőikkel és szüleikkel

Bessenyei Domos két arany, Tímár Nándi két ezüst a diákolimpiai országos döntőről

Szarvasi karatékák bemutatója az ország első karateakadémiájának átadóján

Szarvason adták át az ország első regionális karateakadémiáját