in ,

Bessenyei Domos két arany, Tímár Nándi két ezüst a diákolimpiai országos döntőről

Tímár Nándor és Bessenyei Domos edzőikkel és szüleikkel
Tímár Nándor és Bessenyei Domos edzőikkel és szüleikkel

A Városi Sportcsarnokban küzdhettek meg az ország legjobb diák kick-boxosai Békéscsabán. Örvendetes, hogy a sportág bekerülhet az olimpiai programba, így akár az is elképzelhető, hogy a 2028-as Los Angeles-i nyári játékok résztvevői közé olyan fiatal is bekerülhet, aki most itt küzdött a csabai tatamin.

A versenyre 411 nevezést regisztráltak. A Szarvasi Taekwon-do Klub Tóth Dojang, azaz Tóth István tanítványai két fővel képviselték a szarvasi taekwon-dosokat.

Tímár Nándi, a Szarvasi Gyakorló Általános Iskola tanulója serdülő fiú -42 kg-os súlycsoportban light contact és kick light kategóriában egyaránt a dobogó 2. fokán végzett.

Bessenyei Domos – a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjaként – élete legkeményebb küzdelmeit megvívva, mégis egyhangú pontozással győzött mindkét stílusban, ezzel a magyar bajnoki cím után a junior fiú -74 kg-ban a kick-box light contact és kick light kategóriák országos bajnoki címét is megszerezte.

Domos a sikeres verseny után folytathatja felkészülését a taekwon-do mestervizsgára, melyet jövő hét végén Budapesten rendeznek.

Gratulálunk a versenyzőknek.

Bessenyei Ferenc

Sinka Imre polgármester, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Szofi átvágja a szalagot

Új játszóteret adott át Szofi a szentandrási fövenystrandon

1848. március 15-e megidézése a Gyakorlóban