in ,

A név kötelez, Hangya Balázs és Hangya Fruzsi is eljött a Hangyafutásra

135 futó vett részt a Szarvasi Arborétumban vasárnap rendezett hangyafutáson
135 futó vett részt a Szarvasi Arborétumban vasárnap rendezett hangyafutáson (Fotó: Babák Zoltán)

A koronavírus alatti Instafutások koncepciója mentén szerveződött a Szarvasi Arborétum vasárnapi, Hangyafutás elnevezéssel zajló eseménye. A név a Pepi-kert szokásos tavaszi rendezvényéhez, a Szorgos hangyák hetéhez kapcsolódott. Ilyenkor az iskolákat, illetve felnőtteket is várják egy kis takarításra a kertben.

Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna futónagykövet és Décsei Mónika, a Szarvasi Arborétum programszervezője elmondta, hogy ez nem regisztrációhoz kötött esemény volt. A korábbi tapasztalatokból kiindulva 200 körüli indulóra számítottak, de a biztonság kedvéért, hogy senkit se érjen csalódás, 260 befutóéremmel készültek. Félidőben való ottjártunkkor már 100 fölött volt azok száma, akik nekifogtak a 2,5 kilométer hosszú Bolza Mariette sétányon legalább egy körnek, amire inspirációként Monspart Saroltától vett idézetek voltak felírva.

Nem volt megkötve, ki mennyit fusson. Sokan csak egy kört tettek meg, de volt olyan visszajáró, aki már a reggeli kezdésre ott volt, és a négy óra alatt lefutotta a maga maratonját.

Mindenki rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Hangyafutáson

Célba érkezéskor a nyakukba akasztottak egy-egy érmet, illetve mindenkit megkínáltak zsíros kenyérrel is, amire stílszerűen a paprika egy futót ábrázoló sablonnal lett rászórva.

Gyomaendrődről érkezett Hangya Fruzsi és Hangya Balázs
Gyomaendrődről érkezett Hangya Fruzsi és Hangya Balázs (Fotó: Babák Zoltán)

Gyomaendrődről érkezett Hangya Balázs és Hangya Fruzsi. A célba érve elmondták, hogy a család sportos életet él, amiben a rendszeres futás és a kerékpározás a meghatározó. Amatőr futók között szájról szájra terjed a versenyek híre, de a Hangyafutásra most az interneten találtak rá, és úgy gondolták, a név kötelez.

Egy Budapest mellől érkező sportoló most jött először Szarvasra. Elmondta, részt szokott venni nagy, országos hírveréssel megtartott versenyeken is, de azok már annyira elüzletiesedtek, hogy felüdülés volt egy ilyen jó hangulatú, családias rendezvényen részt venni. Biztosra mondta, hogy párjával vissza fognak térni még a szarvasi futások valamelyikére.

Népszerű volt a négy Bolza-kör, aminek a lebonyolításába beleszólt a koronavírus, mondta Décsei Mónika. Az egy évre tervezett versenysorozat háromra húzódott szét. A járvány miatt sokan nem tudtak eljönni mind a négyre. Ők most bepótolhatják az elmaradt etapjukat. A szervezők olyan érmet adnak a célba érkezéskor, amilyen hiányzik a kollekciójukból.

Ezzel a szervezők lezártnak tekintik a Bolza-körök sorozatát, de törik a fejüket a folytatáson, ígérte.

Az elődöntőt a Gólgyártók nyertek a Nagyrét Farm ellenében

A Gólgyártók és a Pro Gym jutott a döntőbe

Továbbképzésre gyűltek össze a környék utánpótlásedzői a Füzeskerti Apartmanházban

Az utánpótlásedzők képzésével alapoznak a tartós NBIII-as szereplésre a Szarvasi FC 1905-nél