in , ,

Juhász Roland, 95-szörös magyar válogatott jönne a Szarvasi FC 1905-höz edzősködni

Babák Mihály polgármester és Juhász Roland, 95-szörös magyar válogatott
Babák Mihály polgármester és Juhász Roland, 95-szörös magyar válogatott

Figyelemmel kíséri a Szarvasi FC 1905 játékát, és úgy látja, nagyon jó az út, amin a szarvasi labdarúgás halad a kitűzött cél, az NBIII felé, válaszolta kitérően Juhász Roland, 95-szörös magyar válogatott, miután azzal a kérdéssel kerestük meg, hogy van-e valóságalapja annak a hozzánk eljutott, de meg nem erősített információnak, hogy átveszi a Szarvasi FC 1905 irányítását.

Juhász Roland számára nem ismeretlen Szarvas, hiszen Lipcsei Bettával most készülnek összekötni az életüket, nem régen volt az eljegyzésük. A napokban is megfordult a városban.

Rendszeresen megnézi a Szarvasi FC 1905 Youtube-csatornáján a mérkőzéseket, a tudósításokat a BMSEXTRÁ-n, a képeket a Newjságon, kielemzi azokat. Látja, hogy Somogyi János edző milyen jó ütemben vonja be a fiatalokat, A Newjságon olvasott arról is, hogy az utánpótlás szintjén milyen edzőtovábbképzés indult a közelmúltban.

“Biztos vagyok benne, hogy ennek néhány éven belül meg lesz az eredménye”, mondta.

Végül elárulta, hogy informálisan valóban megkörnyékezték, nem lenne-e kedve a Szarvasi FC 1905 felsőbb osztályba jutásába besegíteni. Elsőre ezt magában elvetette, mert azt látja, hogy nagyon jó szakmai munka folyik, de aztán fülébe jutott, hogy a szarvasi edzők munkája felsőbb osztályú csapatoknak is feltűnt. Kiszúrta őket egy NBII-es klub, illetve az alá szerveződő akadémia, és annak a szakmai ajánlatnak nem fognak tudni ellen állni, így ezért foglalkoztatja a gondolat.

Ahogy szóba került ez szakmai berkekben, Kovács Zoltán, korábbi NBI-es kapus elárulta, hogy szívesen jár a Körös-parti városba. Nagyon jó hangulatú település, szívesen vele tartana kapusedzőként.

Kovács Zoltán, korábbi NBI-es kapus Ciprusról térne haza
Kovács Zoltán, korábbi NBI-es kapus Ciprusról térne haza

Fejben már továbbgondolták a dolgot, és felmerült bennük, hogy a Szarvasi FC 1905 lehetne a Videoton fiókcsapata is. Elárulta, ebben az esetben szponzorokban sem lenne hiány.

Hallott az egyesület agilis vezetéséről és a támogató hozzáállású önkormányzatról is. Tájékozódott a Ligeti sportpályán folyó felújítási munkákról is.

Kérte, egyelőre ezt az egészet a fikció szintjén kezeljük, de egy félmondattal sejtette, hogy ha ez a szellemi és játékostranszfer létrejönne, nagyobb beruházásra lenne szükség a pálya környékén. Hasonló méretben kellene gondolkodni, mint például a Puskás Akadémia felcsúti pályája. Arra a felvetésünkre, hogy azt fenn is kell tartani, elárulta, hogy ő napi szinten kapcsolatban áll külföldi csapatok trénereivel, menedzsereivel, akik alig várják, hogy a koronavírus utáni nyitást követően olyan nyugodt és biztonságos helyeken edzőtáborozhassanak, mint Magyarország. Márpedig ők sok-sok euróval gurigáznak.

Megkérdeztük Babák Mihály polgármestert, hogy ő milyen információkkal rendelkezik. A városvezető elmondta, egy közös pacalozáson túl vannak már Juhász Rolanddal. A testület tagjainak még nem volt alkalma elővezetni, de neki tetszik a felvetés. Már kapott is egy labdát a két említett labdarúgó aláírásával.

Hozzátette, amennyiben valóban létre jönne ez a terv, akkor szívesen venné, ha Lipcsei Betta leigazolna a Szarvasi Televízióhoz. Teljes mértékben szabad kezet adnának neki a fejlesztésére.

ÁPRILIS 1-e van!

Óriáskirakózás az interaktív kiállítás megnyitóján

Interaktív kiállításon tekinthetők meg a megyei értéktár elemei

Tasy József, Sinka Imre és Dankó Béla a Rózsa utca új járdájának átadásán

Átadták a Rózsa utcát Békésszentandráson