Furár gólba tartó labdáját Zima segítette a kapuba
Furár gólba tartó labdáját Zima segítette a kapuba (Fotó: Babák Zoltán)
in ,

Pocsék időben tömött lelátó a felsőházi rangadón

A listavezető sikerét hozta a megye I. osztályú labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszása második körének rangadója. A Körösladány a tavasszal még pontot sem hullajtó Szarvasi FC 1905 vendégeként tudta megszerezni a győzelmet Papp Zsolt duplájával.

Szarvasi FC–Körösladány MSK 1–2 (1–1)

Szarvas, 450 néző. Vezette: Hajdú Dávid.

Szarvas: Kasik – Zima, Polonszki (Varga I.), Bány, Pilán (Czvalinga), Zahorán, Deli, Kiri M., Furár, Simon R. (Magyar), Styecz (Lénárt). Edző: Somogyi János.

Körösladány: Nagy B. – Ruzsa, Wéber, Szántó, Talpalló, Csicsely (Vajda), Farkas J. (Murvai), Zelenyánszki, Lászik (Milek), Papp Zs., Czirok (Bakk). Edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

Gólszerző: Zima (23.), ill. Papp Zs. (16., 65.). Kiállítva: Zelenyánszki (57.).

A pocsék idő ellenére sok néző várta az összecsapást. A szurkolók kezdetben egy bátran támadó ladányi, és egy megilletődött szarvasi csapatot láthattak. Ennek a hozadéka lett negyedóra után a vendégek vezető találata is. Egy beadás az eltolódott védelem miatt üresen találta meg Papp Zsoltot, aki így tisztán fejelhetett a sarokba. A hátrányban lévő szarvasiak egycsapásra bátrabbak lettek, és egy kavarodást követően egalizáltak is, Furár gólba tartó labdáját Zima segítette a kapuba. A folytatásban változatos, iramos mezőnyjáték folyt és ezt a szünet sem tudta megváltoztatni. Az 57. percben Zelenyánszki hozta nehéz helyzetbe társait, akit szabálytalanul állított meg Zima, de visszarúgott a szarvasi játékosnak, ezért villant a piros cédula. Hazaiak próbálták kiaknázni az emberelőnyben rejlő lehetőség,eket, de újabb gólt ismét Papp Zsolt szerzett, aki a tizenhatos sarkán kívülről szép átlövésből vette be Kasik kapuját. A folytatásban a hazaiak igyekeztek menteni a menthetőt, de hiába birtokolták többet a labdát, erőfeszítéseik nem jártak sikerrel.

Győzelmével a Körösladány immár 16 pont előnnyel vezeti a mezőnyt és ha így halad, pár héten belül elkönyvelheti a bajnoki címet, a Szarvas maradt a harmadik helyen. (L. J.)

Bakulya Mihály

Fotó: Babák Zoltán

Romhányi Roland aktív szerepet vállalt a mérkőzésen

Megérdemelték volna a döntetlent

Spenótos pulykás rizottó

Spenótos pulykás rizottó