Spenótos pulykás rizottó hozzávalói 4 főre:
2 gerezd fokhagyma
40 dkg pulykamell
10 dkg vaj
ízlés szerint fehérbors
25 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs
1 l húsleves vagy alaplé (kockából is lehet)
1 db salotta hagyma
1 dl száraz fehérbor
8 dkg parmezán
25 dkg spenót
1 csokor bazsalikom
ízlés szerint só
1 ek vajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, nagy lángon hozzáadjuk a rizst, és a fehérbort.
Felöntjük egy merőkanál húslevessel, a főzőlapot alacsonyra vesszük és gyakori kavargatás (lyukacsos fakanállal!) mellett főzzük a rizst. Folyamatosan kavargatjuk és apránként hozzáadjuk a levest. A rizsnek al dentének kell maradnia, ezt rizstől függően kb. 20 perc alatt érjük el. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vajat, parmezánt. Ha nem elég krémes, tehetünk hozzá még kevés húslevest vagy forró vizet.
A húst felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, félretesszük.
Az alaposan megmosott, felcsíkozott spenótot pici vajon megpároljuk egy serpenyőben néhány perc alatt. A rizottót a spenót feltéttel, és a húskockákkal tálaljuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Forrás: Gallicoop.hu)