in , ,

Nagy küzdelem ellenére Gyomaendrődre került mindhárom pont

Tumultus a gyomaendrődi kapu előtt
Tumultus a gyomaendrődi kapu előtt (Fotó: Babák Zoltán)

A megyei első osztály alsóházának 6. fordulójában a Gyomaendrődi FC tartalékosan érkező együttesét fogadta a Csabacsűdi GyLSE vasárnap. A hazaiaknál a létszám rendben volt, ám két meghatározó játékos, sérülése miatt Bakró Géza, munkája okán Kasik Márk hiányzott.

A két együttest a mérkőzés előtt alsóházi két hely, illetve 15 pont választotta el egymástól. A vendégek szép győzelmi sorozattal érkeztek… és még szebbel távoztak.

A nyolcadik percben a Csabacsűdi GyLSE egy kapufával jelezte, hogy őket a statisztika nem hatja meg. Az álmos kezdés a pörgősebb játékot játszó vendégek ellenében a hazaiaknak feküdt jobban, ám aztán ez annyira jól ment, hogy egy kicsit talán bele is aludtak.

Az első gól – a hazaiak szempontjából a saját hibájukból, a vendégek szempontjából egy szép akcióból – a 36. percben született. Egy kirúgásból meg nem szerzett labdából a vendégek el tudtak menni a bal szélen, majd egy középre adott labdából Egri Károly passzolhatott az üres kapuba (0–1).

A félidőben megbeszélték, hogy vesztenivalójuk nincs, megrázzák magukat, feljebb tolják a soraikat. Ennek a tempóváltásnak egy élvezhető második félidő lett az eredménye. Míg a vendégek ritkábban jutottak el Rohony Márk kapujáig, addig lehetőségek sorát alakították ki a csűdiek, de minden kapura veszélyes labdájuk vagy Vastagh Zsolt kapusban, vagy a védelem blokkján, illetve a kapufán akadt el.

Az 56. percben egy gyomai szögletből a kapu előterébe ívelt labdából Piss Péter fejelte Rohony Márkra a labdát, amit a hazaiak kapusa csak kitolni tudott, pont Piss elé, aki másodszor már nem hibázott (0–2).

A mérkőzésen hét lapot osztott ki Tóth Imre játékvezető. Ezek egyikét a kispados Styecz Dániel tehette zsebre a 82. percben.

Vállalható vereség született, de ebben részünkről sokkal több volt, foglalta össze Sechna Gábor tömören a mérkőzésről alkotott véleményét.

Csabacsűdi GyLSE – Gyomaendrődi FC 0–2 (0–1)

Csabacsűdi GyLSE: Rohony Márk – Sovány Pál, Viszkok Csaba, Viszkok Dániel, Pecznik Péter – Gyurik Dániel (Benyó Martin 89′), Rafaj Roland, Mojzsis Martin (63′ Jelen Szebasztián Szilveszter), Sándor János (89′ Gerhát Krisztián), Urbancsok Ákos (89′ Pecnyik Gábor) – Endrefalvi Erik. Cserék: Bakró Géza, Styecz Dániel. Edző: Sechna Gábor

Jók: Viszkok Csaba, Viszkok Dániel, Rafaj Roland, Pecznik Péter

Sechna Gábor: Nagyot küzdöttek ma a srácok, de támadásban semmi nem jött össze. Kiegyenlített mérkőzésen a második félidei játékunk alapján nem érdemeltünk vereséget.

Dr. Kiss Imre plébános, Babák Mihály polgármestere, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és Bíró Gyula intézményvezető

Gyakorlós Bóbita bál… 25 éve

Két bronzzal tért haza Bessenyei Domos élete első kontinensviadaláról

Két bronzzal tért haza élete első kontinensviadaláról Bessenyei Domos